Κυριακή 4 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πνευματικό ποδαρικό

Ο Μάριος Πλωρίτης,θα κάνει "ποδαρικό" στο κυριακάτικο μαγκαζίνο της ΝΕΤ σήμερα Κυριακή στις 12.00. Θα μιλήσει με τους οικοδεσπότες της εκπομπής, τους Νίκο Χασαπόπουλο και Νίκο Μπακουνάκη. Τα θέματα πολλά και διάφορα και διόλου αδιάφορα. Είναι θέματα που αφορούν τους θεσμούς, την κοινωνία, το θέατρο και ό,τι έχει σχέση με την τέχνη. Οι τηλεφωνικές γραμμές της εκπομπής θα είναι ανοιχτές και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους στο φιλοξενούμενο και να πάρουν απαντήσεις. Ο σκιτσογράφος Ζήσης Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει, με το καυστικό του του χιούμορ, τον εκλεκτό καλεσμένο κι άλλα θέματα τα οποία θα θιγούν στην εκπομπή. Η σκηνοθεσία είναι της Αννας Δρακοπούλου.

Η ειρήνη της Νάνας

Η καλλιτεχνική πορεία της Νάνας Μούσχουρη, η διαδρομή της συνεχίζεται με αμείωτη επιτυχία. Από τις "Μεγάλες παραστάσεις" της ΕΤ-1 στις 23.35 τη Δευτέρα θα απολαύσουμε ένα γιορταστικό πρόγραμμα με τραγούδια αφιερωμένα στην ειρήνη. Στην ειρήνη, που όλοι θέλουμε και όλοι ονειρευόμαστε, στην ειρήνη που είναι ό,τι πιο ανθρώπινο, πιο λογικό, αλλά και πιο δύσκολο πράγμα υπάρχει. Τα τραγούδια που θα ακούσουμε τα ερμήνευσε η Ν. Μ. τον Οκτώβρη στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου της Νέας Υόρκης. Η τηλεοπτική παραγωγή είναι του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Τζορτζ Βέρας. Η Νάνα Μούσχουρη, που έχει βραβευτεί για την καλλιτεχνική και ανθρωπιστική της δράση, έχει κάνει με επιτυχία περισσότερα από 450 άλμπουμ δίσκων σε δέκα γλώσσες. Ο τελευταίος της δίσκος έχει το χαρακτηριστικό τίτλο: "Retυrn to Love" (Ξαναγύρισε στην αγάπη). Ας γυρίσουμε λοιπόν και εμείς στην αγάπη ειρηνικά και ας παρακολουθήσουμε το εορταστικό αυτό πρόγραμμα.

Γουέστερν σπαγγέτι

Σ' αυτές τις ταινίες - τις θυμάστε, έτσι δεν είναι; - το πιστολίδι έπεφτε σύννεφο και τα πτώματα σωριάζονταν στους σκονισμένους δρόμους της Αγριας Δύσης. Στα χρόνια μας τα σπαγγέτι (στα ελληνικά: μακαρόνια) θα τα δούμε από την εκπομπή "Ποι-κοιλία - δεκατρείς τρόποι να σκοτώσετε τον άνδρα σας χωρίς να πάτε φυλακή",που παρουσιάζει ο Κώστας Μπαζαίος και έχει τον τίτλο "Δίνετέ του να τρώει μόνον άσπρο ψωμί και μακαρόνια",την άλλη διάσταση και τη δύναμη και την αδυναμία των σπαγγέτι. Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στα δημητριακά. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια όταν έλεγαν: έλα να φάμε ψωμί, εννοούσαν ό,τι φαγώσιμο υπήρχε στο σπίτι. Μετά που άρχισε η "πρόοδος και υπερκατανάλωση άρχισαν να τρώνε λιγότερο ψωμί, ζυμαρικά και όσπρια, γιατί ξαφνικά θεωρήθηκαν ως ύποπτα για το βάρος. Αυτό όμως ξεπεράστηκε όταν οι γιατροί κατάλαβαν ότι απομακρύνοντας από το τραπέζι μας τις αμυλώδεις τροφές, άνοιξε ο δρόμος στην υπερκατανάλωση λιπαρών με ανησυχητικά αποτελέσματα. Ετσι, το ψωμί άρχισε να αποκαθίσταται και τα ζυμαρικά να μεταμορφώνονται ως την κατάλληλη τροφή για αθλητές. Επίσης, θα μάθουμε για τις κακές και τις καλές συνταγές. Η καλή συνταγή από το... σπίτι φαίνεται. Θα μάθουμε λοιπόν να φτιάχνουμε μόνοι μας ελιόψωμο, όπως θα φτιάχναμε χωριάτικο ψωμί στο σπίτι, αλλά προσθέτοντας ζύμη, σκληρές πράσινες ή μαύρες ελιές, που τους έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και όταν τα βγάλουμε από το φούρνο το αλείφουμε με λάδι. Καλεσμένος της εκπομπής είναι ο Βασίλης Τσιβιλίκας (ΕΤ-1 Τρίτη 17.40).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γεύσεις... (2011-06-29 00:00:00.0)
Τελευταίο χειροκρότημα (2011-03-10 00:00:00.0)
Αφιέρωμα στην Μούσχουρη (2002-08-20 00:00:00.0)
Από το ΡΙΚ στην ΕΡΤ (1998-05-19 00:00:00.0)
Δώστε του... τυριά (1998-01-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ