Κυριακή 4 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Βασανιστικά προβλήματα σε χωριά

Δυο ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ

Πολλά και οξύτατα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα Κεραμιδίου Μαγνησίας, όπως επισημαίνουν, σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Β. Μπούτας.

Συγκεκριμένα στην κοινότητα υπάρχει περιφερειακός δρόμος στον οποίο έγινε μέχρι και το σιδέρωμα, αλλά όχι η ασφαλτόστρωσή του. Επίσης χωρίς ασφαλτρόστρωση είναι και τα 10 - απ' τα 14 - χιλιόμετρα του δρόμουπου συνδέει τον οικισμό Βένετομε τη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Βόλου - Κεραμιδίου. Ο οικισμός Βένετο αντιμετωπίζει επιπλέον προβλήματα εσωτερικής οδοποιίας όπως διευθετήσεις και χαλικοστρώσεις.

Η κοινότητα στερείται παντελώς χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ υπάρχει χώρος κατάλληλος γι' αυτή τη χρήση. Ομως η κοινότητα δεν έχει τα χρήματα που είναι αναγκαία για την απαλλοτρίωσή του.

Η διαμόρφωση επιπλέον του αύλειου χώρου της εκκλησίας του χωριού που βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση. Τα προβλήματα όμως στο Κεραμίδι δε σταματούν εδώ.

Ημιτελής και άλλος δρόμος

Με άλλη Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής επισημαίνουν ότι η διάνοιξη του δρόμου Σκλήθρο - Κεραμίδι - Πουρί έμεινε ημιτελής. Είναι απαραίτητο για την οδική σύνδεση ολόκληρου του Πηλίου να ολοκληρωθεί η διάνοιξη στο τμήμα Κεραμίδι - Πουρί και να χαλικοστρωθεί.

Επιπλέον, όπως τονίζουν στη σχετική Ερώτηση οι δύο βουλευτές η οδική επικοινωνία της κοινότητας Κεραμιδίου με τον οικισμό Αγ. Ιωάννου γίνεται με πολλές δυσκολίες, αφού η κατασκευή του οδοστρώματος προϋπολογισμού 36 εκατομ. δρχ. παρά την έγκρισή του ακόμη δεν έχει δημοπρατηθεί.

Το έργο του λιμανιού δεν ολοκληρώθηκε αφού χρειάζονται ακόμη 100 εκατομ. δραχμές για την κατασκευή του λιμενοβραχίονα.

Η διευθέτηση του χειμάρρου στον οικισμό Αγ. Ιωάννου προϋπολογισμού 50 εκατομ. είναι έργο απαραίτητο για την αποφυγή πλημμυρών. Υπάρχει μελέτη οριοθέτησης και αποτύπωσης του χειμάρρου. Μένει να δοθεί η πίστωση και να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Παράλληλα, μεγάλη είναι η περιβαλλοντική καταστροφή που γίνεται από την αλόγιστη εκμετάλλευση των λατομείων μαρμάρου στην περιοχή της κοινότητας. Το τοπίο καταστρέφεται χωρίς να γίνεται η αποκατάσταση του φυσικού χώρου. Καταστρέφεται το οδόστρωμα του δρόμου προς τον οικισμό Βένετου και γίνεται ολοκληρωτική καταστροφή των αγροτικών δρόμων απ' όπου διέρχονται τα βαριά οχήματα από και προς τα λατομεία.

Με τις δύο αυτές Ερωτήσεις οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εμπορικής Ναυτιλίας, και ΠΕΧΩΔΕ τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να υλοποιηθούν τα παραπάνω έργα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να προστατευθεί από τις πυρκαγιές η Μακρινίτσα (2009-08-08 00:00:00.0)
Βάλλουν κατά του ιστορικού χαρακτήρα του (2005-08-25 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο καρκινογόνο λατομείο! (2004-01-13 00:00:00.0)
Προκλητική αδιαφορία (1999-08-29 00:00:00.0)
Στο "σφυρί" η Βιομηχανία Ζωοτροφών (1998-05-27 00:00:00.0)
Θα λειτουργήσουν τα λατομεία; (1997-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ