Κυριακή 4 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελία για παράνομη κράτηση Ινδού

Ο Μιλκιάτ Σινγκ,ο οποίος κατάγεται από το Καντάρ της Ινδίας, κρατείται στα κρατητήρια της Δραπετσώνας παράνομα και κάτω από απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες εδώ και 13 μήνες.

Τα παραπάνω καταγγέλλει το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε. Ετσι, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι το πρόσχημα της παρατεινόμενης κράτησης του Μιλκιάτ Σινγκ είναι η δικαστική απόφαση για απέλαση του κρατούμενου, μετά από μια καταδίκη σε πολυετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής, την οποία εξέτισε ο κρατούμενος δείχνοντας άριστη διαγωγή κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. Παρ' όλα αυτά, η απέλασή του δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί γιατί η Ινδία αρνείται να τον δεχτεί αφού είναι αφγανικής καταγωγής - όπως άλλωστε και οι περισσότεροι κάτοικοι του Καντάρ.

Οι συνθήκες εξάλλου κράτησης στα κρατητήρια της Δραπετσώνας είναι απάνθρωπες για τους 70 με 90 κάθε φορά ανθρώπους - κατά κύριο λόγο αλλοδαπούς - οι οποίοι στοιβάζονται σε κελιά χωρίς αερισμό, φυσικό φως ή δικαίωμα αυλισμού, έχοντας μόνον 5 τουαλέτες και 5 ντους που αναλογεί ένα για κάθε 15 - 18 κρατούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ