Κυριακή 4 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Εμπάθεια σε αντιστασιακή εκδήλωση

Στις 23 Νοέμβρη 1997 στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια κοινής εκδήλωσης μνήμης για την επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου και για τον Αρη Βελουχιώτη, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΕΑ (Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης), Θωμάς Νικόλαος, επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου αντι-ΚΚΕ επίθεση, δείχνοντας τον τρόπο που αντιλαμβάνονται μερικοί την "εθνική ομοψυχία" και τον "εκσυγχρονισμό". Παρασύρθηκε από τον αντικομμουνισμό του και αντί να εξιστορήσει το μεγαλειώδες έργο του ηρωικού ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον φλογερό πρωτοκαπετάνιο του, Αρη Βελουχιώτη, αράδιασε μια σειρά φανταστικές πράξεις του ΚΚΕ, στην περίοδο της Κατοχής και μέχρι την έναρξη του εμφυλίου σπαραγμού.

Ο κόσμος που τον άκουσε, ανεξάρτητα από το "πιστεύω του", αναρωτιόταν γιατί ο κύριος αυτός μας έκανε αντικομμουνιστική προπαγάνδα μέσα στην εκκλησία; Οφειλε να σεβαστεί το κοινό στο οποίο απευθυνόταν και να μην εκθέτει τους ήρωες του αγώνα, τους μαχητές του ΕΛΑΣ και τον πρωτοκαπετάνιο του, στην επέτειο του Γοργοπόταμου που γιορτάζαμε όλοι μαζί.

Εκτός αν πίστευε πως με τις άσκοπες φλυαρίες του, κατάφερνε ισχυρό χτύπημα στο κόμμα των εργαζομένων, το ΚΚΕ, το οποίο γιορτάζει φέτος τα 80 τιμημένα και ηρωικά του χρόνια. Το μόνο που κατάφερε ο εν λόγω ομιλητής, ήταν να ξεγυμνωθεί τελείως μπρος τα μάτια του λαού των Γρεβενών και σε τίποτα να μη γίνει πιστευτός.

Ομως, το ΚΚΕ, σε πείσμα όλων αυτών που τόσο μανιασμένα - όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής του - κτύπησαν, θα ζει και θα προοδεύει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ