Τρίτη 6 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ισχυροί δεν παίζονται

Εύκολες νίκες για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, που θα λύσουν τις βαθμολογικές τους διαφορές, μάλλον, στα μεταξύ τους παιχνίδια

Στα ντέρμπι κορυφής θα κριθεί η πρωτιά στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οι ισχυροί δεν παίζονται. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε θριαμβευτής από την Πάτρα παρά τις απουσίες βασικών παικτών του, ο Παναθηναϊκός δε δυσκολεύτηκε στο Ιβανώφειο απέναντι στον Ηρακλή και η ΑΕΚ που ακολουθεί κατά πόδας, πέρασε ένα εύκολο απόγευμα με αντίπαλο τον Παπάγου. Ανάμεσά τους δύσκολα θα μπορέσει να πλασαριστεί άλλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ χάνει συνεχώς έδαφος, ο Αρης βράζει στα προβλήματά του, ενώ το Ηράκλειο και ο Πανιώνιος που είναι μέχρι στιγμής οι ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, δύσκολα θα αντέξουν μέχρι το τέλος.

Το καλύτερο δυνατό ποδαρικό έκανε ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στην Πάτρα. Εστω κι αν έπαιζε χωρίς ψηλούς, επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα με 84 - 70. Οι απουσίες των τραυματιών Τάρλατς και Φασούλα καλύφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τους Καρνισόβας και Παπανικολάου, αλλά αυτό δε σηματοδοτεί θρίαμβο των κοντών. Κι αυτό γιατί ο Απόλλωνας την Κυριακή θύμιζε περισσότερο Καρνάβαλο παρά την ομάδα που πέρυσι είχε δυσκολέψει αφάνταστα τους "ερυθρόλευκους".

Ενας άλλος κοντός έκλεψε την παράσταση της 14ης αγωνιστικής. Ο λόγος για τον πλέι μέικερ του Σπόρτιγκ Γιάννη Γάκη, που με τρίποντο στην εκπνοή από τα 18 μέτρα, έστειλε την ομάδα του στον Παράδεισο και τον ΠΑΟΚ στην κόλαση. Ηταν ένα παιχνίδι θρίλερ, με τη νίκη να αλλάζει τρεις φορές χέρια στην εκπνοή. Εντεκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Γουίγκινς ισοφάρισε από τη γραμμή των ελεύθερων βολών σε 68 - 68. Ο Αμερικανός ήταν άστοχος στη δεύτερη και, ο Μπουντούρης που πήρε το ριμπάουντ έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 70 - 68. Στο σημείο εκείνο το συναίσθημα υπερίσχυσε της λογικής και πάνω που φούντωναν οι πανηγυρισμοί για μια αναπάντεχη νίκη έτσι όπως είχε εξελιχθεί ο αγώνας, ο Μακέι έκανε το λάθος να σταματήσει το χρόνο κρατώντας την μπάλα. Τα δύο δευτερόλεπτα που απέμεναν αποδείχτηκαν αρκετά για να φτάσουν οι παίκτες του Κ. Πετρόπουλου στο εκπληκτικό φινάλε.

Η ήττα του Περιστερίου στην Κρήτη από το Ηράκλειο με 54 - 65, σηματοδότησε το τέλος του Τζόζεφ από το ελληνικό πρωτάθλημα. Χτες αναμενόταν στην Αθήνα ο αντικαταστάτης του Αμερικανός Αντόνιο Γουότσον που στο ξεκίνημα της περιόδου αγωνίστηκε για δέκα παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Κάχα Σαν Φερνάντο, έχοντας μέσο όρο 14,8 πόντους. Ο Τζόζεφ θα συνεχίσει πάντως να ενισχύει το Περιστέρι στο Κύπελλο Κόρατς, καθώς ο Γουότσον δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ