Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Οι τραμπούκοι ξαναχτύπησαν!

Οι "γνωστοί - άγνωστοι" ξαναχτύπησαν, αυτή τη φορά στο Περιστέρι. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι επέλεξαν το δρόμο της συκοφάντησης - εκ του ασφαλούς φυσικά - για να τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές της περιοχής. Κυρίως, όμως, προσπάθησαν - ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά - να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να μειώσουν τους ογδοντάχρονους αγώνες του ΚΚΕ.

Οι βάναυσοι τραμπουκισμοί αυτή τη φορά έγιναν στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στο Περιστέρι, που βρίσκονται στην οδό Μεσολογγίου 17. Προχτές το βράδυ κάποιοι προσπάθησαν, γράφοντας συνθήματα έξω απ' τα γραφεία της Αχτιδικής Επιτροπής, να αμαυρώσουν την Ιστορία. "Ο Αρης ζει", "ΚΚΕ, το κόμμα των τσάτσων" και άλλα τέτοιας "εμπνεύσεως" συνθήματα γέμισαν τους τοίχους των γραφείων του ΚΚΕ, ενώ ως... υπογραφή οι τραμπούκοι άφησαν ένα ανάποδο σφυροδρέπανο με ένα αστέρι στο επάνω μέρος του. Μάλιστα το θράσος τους έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε στην είσοδο των γραφείων του ΚΚΕ έγραψαν: "ΣΤΟΠ κίνδυνος"...

Ο Μήτσος Παπαβασιλόπουλος,γραμματέας της Αχτίδας του ΚΚΕ στο Περιστέρι, επισήμανε πως οι ζημιές στο ιδιόκτητο κτίριο του Κόμματος είναι πολύ μεγάλες, αφού ο εξωτερικός χώρος (μάρμαρα, τζάμια κτλ.) έχουν καταστραφεί τελείως. "Γνωρίζουμε πως όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια της τρομοκράτησης των κομμουνιστών και στην προσπάθεια κάποιων να διαστρεβλώσουν την Ιστορία", είπε στο "Ρ" ο Μ. Παπαβασιλόπουλος. Επισήμανε ωστόσο πως όλα αυτά "όχι μόνο δεν πτοούν τους συντρόφους, αντίθετα οι κομμουνιστές θα απαντήσουν με τον τρόπο που γνωρίζουν". Δηλαδή με την ένταση της δράσης τους και το δυνάμωμα των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ