Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πιο αποτελεσματικός αντιλαϊκός μηχανισμός

Οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση που προτείνει η έκθεση Σπράου έχουν ως στόχο τη μετατροπή της σε πιο αποτελεσματικό μηχανισμό της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας το χαρακτήρα των αλλαγών που προτείνει η έκθεση Σπράου για τη δημόσια διοίκηση. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ έχει ως εξής:

"Με την έκθεση Σπράου, η κυβέρνηση προλειαίνει το έδαφος για αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, οι οποίες στόχο έχουν όχι τη διόρθωση των προβλημάτων της, αλλά τη μετατροπή της σε πιο αποτελεσματικό μηχανισμό της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από την τακτική της κυβέρνησης, η οποία, επικαλούμενη τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των δημοσίων υπηρεσιών και φορτώνοντας στους εργαζόμενους τις ευθύνες γι' αυτά, εμφανίζεται τώρα ως αρχάγγελος του νοικοκυρέματος και της τάξης. Μιας "τάξης" και ενός "νοικοκυρέματος", που θα προωθεί τους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας. Για το σκοπό αυτό δημιουργεί επιτελεία πραιτοριανών που θα ελέγχουν και θα αστυνομεύουν την πολιτική - συνδικαλιστική δράση των δημοσίων υπαλλήλων και θα υλοποιούν τις πολιτικές των περικοπών των κονδυλίων από υπηρεσίες, κύρια κοινωνικού χαρακτήρα, αλλά και θα επιταχύνουν τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους.

Μέσα απ' αυτή την έκθεση επαναλαμβάνεται η κυβερνητική θέση για άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, που στόχο έχει την ένταση της πολιτικής ομηρίας σε βάρος των εργαζομένων στο δημόσιο και την αναβίωση της πλατείας Κλαυθμώνος του 1911.

Απέναντι και ενάντια σ' αυτές τις κυβερνητικές αντεργατικές επιλογές πρέπει να αναπτυχθεί ένα μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης των εργαζομένων για την απόκρουση των αντιλαϊκών κυβερνητικών σχεδίων και για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί το λαό, θα διασφαλίζει και θα επεκτείνει τα δικαιώματα των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ