Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παιχνίδια με το χρόνο στρατιωτικής θητείας

Δεν υπολογίζεται η στρατιωτική θητεία για την αυτοδίκαιη απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων από την υπηρεσία τους λόγω ορίου ηλικίας. Αυτό ορίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, με την οποία δίνονται κατευθύνσεις για την εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του πρόσφατου νόμου 2527/97 για τις προσλήψεις στο δημόσιο, για τις οποίες διατάξεις υπήρχαν ερωτηματικά.

Σύμφωνα λοιπόν με την ερμηνεία της εγκυκλίου, οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται αυτοδίκαια απ' την υπηρεσία όταν συμπληρώσουν το 65ο έτος της ηλικίας τους ή το 67ο έτος εφόσον δε συμπληρώνουν 35ετή πραγματική και συντάξιμη δημόσια υπηρεσία, στην οποία δεν υπολογίζεται ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας. Πρόκειται για διάταξη που ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα σε υψηλόβαθμους υπαλλήλους να παραμείνουν για 2 επιπλέον χρόνια στην υπηρεσία. Η διάταξη αυτή δε, στερεί το δικαίωμα απ' τους ίδιους τους δημόσιους υπαλλήλους να ζητήσουν να αναγνωριστεί ο χρόνος στρατιωτικής θητείας για τη συνταξιοδότησή τους.

Με την ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι το νέο σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης για τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (άρθρο 12 του ν.2527/97) ισχύει και για τους αποφοίτους της Σχολής που ήδη υπηρετούν σε δημόσια υπηρεσία.

Τέλος, σημειώνεται, για εκείνους τους υπαλλήλους που ήταν έκτακτοι σε ΔΕΚΟ ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες και στη συνέχεια προσλήφθηκαν (ν.2190/94, ν.2266/'94) στα ασφαλιστικά Ταμεία, ότι αναγνωρίζεται σαν πραγματική υπηρεσία και για τη συνταξιοδότηση και για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξή τους και ο χρόνος που εργάστηκαν στις άλλες υπηρεσίες σαν έκτακτοι και ο χρόνος ανάμεσα στη λήξη της σύμβασής τους ως έκτακτοι και στην πρόσληψή τους στα ασφαλιστικά Ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ