Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρώην πρόεδρος;

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-

Ο 82χρονος, πρώην Πρόεδρος της Ν. Αφρικής, Πίτερ Μπόθα θα προσέλθει να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, εξαιτίας της πρόσφατης άρνησής του να καταθέσει στην "Επιτροπή για την Αλήθεια και Επανασυμφιλίωση".

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη χτες στο Κέιπ Τάουν από τον ανώτατο εισαγγελέα, Φρανκ Καχν, και εάν εφαρμοστεί, τότε θα σημάνει την για πρώτη φορά παραπομπή στη δικαιοσύνη ανώτατου πρώην αξιωματούχου νοτιοαφρικανικών κυβερνήσεων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το "Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο" σημείωσε ότι η απόφαση του ανώτατου εισαγγελέα "υπογραμμίζει πως κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο, αλλά όλοι είναι ίσοι απέναντί του". Από την άλλη πλευρά, το "Εθνικό Κόμμα" (του οποίου ο Μπόθα ήταν ηγέτης στη διάρκεια της 11ετούς παραμονής του στον πρωθυπουργικό θώκο, 1978-1989) τάχθηκε υπέρ της απόφασης του ανώτατου εισαγγελέα για παραπομπή του Μπόθα στη δικαιοσύνη, κατηγόρησε ωστόσο την "Επιτροπή Αλήθειας και Επανασυμφιλίωσης" ότι τηρεί διαφορετικά μέτρα και σταθμά για μέλη του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ