Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Στη μάχη οι γυναίκες

ΠΕΡΘ.- (Τηλεφωνεί ο Γ. ΤΖΟΥΣΤΑΣ)

Οι γυναίκες έχουν την τιμητική τους από ελληνικής πλευράς στη σημερινή πρώτη μέρα των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που γίνεται στην Αυστραλία, αφού η Εθνική γυναικών στο πόλο και η Χριστίνα Θαλασσινίδου στη συγχρονισμένη ανοίγουν το χορό των συμμετοχών για τη χώρα μας.

Πρώτη ρίχνεται στη μάχη η Εθνική γυναικών, όπου σήμερα τα ξημερώματα αναμενόταν να αντιμετωπίσει την Ολλανδία, την πρώτη αντίπαλο του ομίλου τους, με στόχο να ξεκινήσει νικηφόρα του αγώνες. Βέβαια η αποστολή των κοριτσιών του Τάσου Δούμπα δεν είναι και εύκολη αφού ο όμιλος τους θεωρείται από τους πιο δύσκολος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει στη διάθεση του σήμερα 7 πολίστριες: Ρούπακα, Κοζομπόλη, Μωραϊτίδου, Ασιλιάν, Καραγιάννη, Βάσου, Μικήκη.

Το μεσημέρι υπάρχει και η δεύτερη ελληνική συμμετοχή με τη Χριστίνα Θαλασσινίδου, αγωνίζεται στη συγχρονισμένη κολύμβηση και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα του σόλο. Η Ελληνίδα αθλήτρια βρίσκεται σε καλή κατάσταση αφού δείχνει ότι έχει ξεπεράσει την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών από την αμυγδαλίτιδα.

  • Χθες άνοιξε η αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου στο Περθ της Αυστραλίας, με το αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων ελεύθερο. Ο Ρώσος πρωταθλητής Αλέξι Ακατίεφ κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης, ενώ στις γυναίκες η Αμερικανίδα Ερίκα Ρος ήταν αυτή που ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι χρόνοι στα 5 χιλ.: ΑΝΔΡΕΣ 1. Αλέξι Ακατίεφ (Ρωσία) 55:18.6 2. Κου Χαρστ (Αυστραλία) 55:24.9 3. Λούκα Μπαλντίνι (Ιταλία) 55:37.4. ΓΥΝΑΙΚΕΣ 1. Ερίκα Ρος (ΗΠΑ) 59:23.5 2. Εντίθ Βαν Ντικ (Ολλανδία) 1.00:58.8 3. Πέγκι Μπους (Γερμανία) 1.01: 05.8.
  • Η ΕΤ1 θα μεταδώσει στιγμιότυπα από την συγχρονισμένη κολύμβηση στις 11.30 το πρωί ενώ δείξει σε μαγνητοσκόπηση τον αγώνα πόλο της Εθνικής μας στις 13.30.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ