Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΣΕΕ
Συμπαράσταση στις διεκδικήσεις των αστυνομικών

Την πλήρη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ στις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και το Λιμενικό, εξέφρασε χτες το προεδρείο της Συνομοσπονδίας, στη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες με τα προεδρεία των συνδικαλιστικών ενώσεων των παραπάνω.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά, επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί πρέπει να απολαμβάνουν πλήρως τις συνδικαλιστικές τους ελευθερίες. Η ΓΣΕΕ ζητά να σταματήσει κάθε διοικητική δίωξη σε βάρος των συνδικαλιστών του χώρου για θέματα που αφορούν τη συνδικαλιστική τους δράση. "Η διενέργεια ΕΔΕ, όπως η πρόσφατη σε βάρος του προέδρου και του γεν. γραμματέα των αστυνομικών υπαλλήλων δε μας βρίσκει σύμφωνους", σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στη διάρκεια της συνάντησης, το προεδρείο της ΓΣΕΕ ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών και έγινε συζήτηση για τα θέματα αυτά, αλλά και για ζητήματα σχετικά με τη συνδικαλιστική δράση τους.

Οσον αφορά τις άμεσες οικονομικές διεκδικήσεις, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι είναι απαράδεκτο να οφείλονται στους υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ. 200.000 ρεπό, που εργάστηκαν κατά την περίοδο '96 - '97, καθώς και 3.500 8ωρα υπερωριακής εργασίας στους πυροσβέστες, που έγιναν στη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στην Αθήνα.

Επισημαίνει, επίσης, ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα με όλους τους άλλους εργαζόμενους ακόμα και για ζητήματα που αφορούν την υπερωριακή τους απασχόληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ