Κυριακή 11 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Η ... δυσφορία

"Εμπιστη γοργόνα" ήταν η... αθώα, κωδική ονομασία της. Ακόμη περισσότερο... αθώο ήταν το αντικείμενό της: έρευνα και διάσωση ναυαγών στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οπως θα καταλάβατε, μιλάμε για την πρώτη, κοινή αεροναυτική άσκηση ΗΠΑ, Ισραήλ και Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε προχθές, στο χώρο των διεθνών υδάτων, δυτικά της Χάιφας και νοτίως της Κύπρου.

Ελα, όμως, που μόνο αθώες δεν είναι όλες αυτές οι ενέργειες. Εκτίμηση, στην οποία δεν οδηγεί μόνο η κοινή λογική και γνώση, αλλά και σχετικές δηλώσεις αρμοδίων παραγόντων των χωρών που συμμετείχαν. "Η άσκηση είναι δυνατό να εξυπηρετήσει την ικανότητα του Ισραήλ να αμυνθεί ενάντια σε απειλές που μπορεί να ανακύψουν στην περιοχή" δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ. Ενώ Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε σε τουρκική εφημερίδα, συμπληρώνοντας: "Οι πρόσφατες εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν στη μονιμοποίηση της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο".

Κι από κοντά, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με δυσφορία τις εξελίξεις, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Δηλαδή, στενοχωριέται επειδή δεν κάλεσαν και τη χώρα μας, να πάρει μέρος σ' αυτή..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ