Κυριακή 11 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Οι Γερμανοί ξανάρχονται...

Το γεγονός αφορά τη Γερμανία, αλλά μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι γρήγορα θα δούμε και στις άλλες χώρες της ΕΕ, όπως και στη δική μας, τέτοια ή ανάλογα μέτρα. Βλέπετε, η εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν, και των όσων αυτή προβλέπει, θέλει συνεχή τροφοδότηση με στοιχεία...

Οπως μεταδίδουν, λοιπόν, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, δεδομένη θεωρείται η έγκριση του νομοσχεδίου, για την επέκταση των παρακολουθήσεων της ιδιωτικής ζωής, από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, μετά την ανάλογη δέσμευση της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό και στο όνομα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας, η γερμανική αστυνομία θα έχει πλέον τη δυνατότητα να παγιδεύει όποια νοικοκυριά θεωρεί ύποπτα, με μοναδική προϋπόθεση μια τυπική δικαστική έγκριση. Κι όταν λέμε να παγιδεύει, δεν εννοούμε μόνο να υποκλέπτει τις τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά να παραβιάζει και αυτό το οικιακό άσυλο και να τοποθετεί "κοριούς" στο σπίτι του "υπόπτου", έτσι ώστε να μην της ξεφεύγει το παραμικρό. Από τον κανόνα αυτό θα εξαιρούνται μόνο τρεις επαγγελματικές ομάδες: Οι ιερείς, οι δικηγόροι και οι βουλευτές.

Η σοβαρή αυτή αντιδημοκρατική εξέλιξη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εάν παρθεί υπόψη το γεγονός πως το μεταπολεμικό Σύνταγμα της χώρας απαγόρευε στην αστυνομία να παρακολουθεί ηλεκτρονικά, να παγιδεύει τηλέφωνα και να παραβιάζει την αλληλογραφία ή το οικιακό άσυλο ιδιωτών, αλλά μια αντιδραστική διολίσθηση, που ξεκίνησε τη δεκαετία του '70, αφαίρεσε τις κατακτήσεις αυτές και τώρα φαίνεται πως έρχεται το τελικό τους χτύπημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ