Κυριακή 11 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

λγ9

Σήμερα, Κυριακή 11 Γενάρη, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή τηςΕθνικής Αντίστασης ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ. Το 1923 εγκαταστάθηκε με τους πρόσφυγες γονείς του στο χωριό Κιβωτός Γρεβενών. Το 1941 τελείωσε τη Σχολή Χωροφυλακής και στάλθηκε να υπηρετήσει στα χωριά της περιοχής της Φλώρινας. Συνδέθηκε με το ΕΑΜ και όταν πήρε εντολή, πήρε μαζί του και άλλους 9 χωροφύλακες και προσχώρησαν με τον οπλισμό τους στα τμήματα του ΕΛΑΣ της περιοχής. Αργότερα, έπειτα από μάχες, τα τμήματα των Πρεσπών, του Καϊμακτσαλάν και του Νυμφαίου ενώθηκαν σε ενιαία διοίκηση. Τελείωσε τη Σχολή Αξιωματικών του ΕΛΑΣ στο Περτούλι. Από τη θέση του αξιωματικού έδωσε πολλές μάχες με επίκεντρο την περιοχή του Βίτσι, έως την απελευθέρωση και διακρίθηκε.

Μετά την απελευθέρωση πιάστηκε, πέρασε από τις φυλακές της Κορίνθου, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και εξορίστηκε στους Παξούς, όπου ήταν συνεξόριστος με τον πατέρα του, στους Αντίπαξους και στο Μακρονήσι. Ο Γ. Παπαδόπουλος παρέμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε, έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, οι κόρες του και τα μέλη της ΚΟΒ Απηδαιώνα προσφέρουν 40.000 δρχ. προς τιμήν των 80χρονων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ