Κυριακή 11 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Η αποκάλυψη των "ελιγμών" του Ζοσπέν

ΠΑΡΙΣΙ.-

Την Παρασκευή ο Γάλλος πρωθυπουργός, Λιονέλ Ζοσπέν, επιχείρησε έναν ελιγμό, κάνοντας μια πρόταση - "ασπιρίνη" προς του κινητοποιημένους άνεργους: Τη σύσταση του ταμείου έκτακτης βοήθειας για τους ανέργους. Η πρόταση απερρίφθη και τότε οι μάσκες έπεσαν οριστικά...

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η αστυνομία, σε μία καλά ενορχηστρωμένη επιχείρηση, εισέβαλε στα υπόλοιπα 20 κρατικά κτίρια στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας που τελούσαν ακόμα υπό κατάληψη από τους κινητοποιημένους ανέργους και τα εκκένωσαν (!), τερματίζοντας - προς το παρόν - κατ' αυτόν τρόπο τις καθημερινές εδώ και ένα περίπου μήνα κινητοποιήσεις. Το σχέδιο της εκκένωσης είχε προγραμματιστεί πριν ακόμα οι οργανώσεις των 3,1 εκατομμυρίων ανέργων απορρίψουν την πρόταση και πάρουν τις αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Φάνηκε καθαρά από τις προηγούμενες δύο νύχτες, που και πάλι διά της βίας η αστυνομία είχε αρχίσει το σχέδιο της εκκένωσης.

Η απάντηση των ανέργων, αλλά και των εργαζομένων της χώρας αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυναμική, σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις των εκπροσώπων των οργανώσεών τους, που δεν κρύβουν τον αποτροπιασμό τους για τη διπρόσωπη τακτική του πρωθυπουργού και του δίνουν ένα ακόμα ραντεβού για την Τρίτη, 13 του Γενάρη, που θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε όλες τις γαλλικές πόλεις. Ταυτόχρονα, αφήνουν "ανοιχτούς λογαριασμούς" για τις μελλοντικές τους κινήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ