Τρίτη 13 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Βάζετε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, σχετικά με τις δηλώσεις Μπερνς

Με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Νίκολα Μπερνς,σχετικά με το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως εθνικό μας εναέριο χώρο τα 6 μίλια και όχι τα αναγνωρισμένα από διεθνείς κανονισμούς 10, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει την πάγια αμφισβήτηση από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, καθώς και τις ευθύνες της κυβέρνησης, που με τη συμφωνία της στα σχέδια της "νέας τάξης" τούς αναγορεύει σε προστάτες της περιοχής.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Επίσημη και ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας αποτελούν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή Ν. Μπερνς σχετικά με τον εναέριο χώρο. Είναι η πρώτη φορά, μετά από χρόνια, που Αμερικανός πρεσβευτής εκφράζεται τόσο ανοιχτά και απερίφραστα.

Επιβεβαιώνεται ότι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας δε γίνεται από το ΝΑΤΟ μόνο στα πλαίσια των ασκήσεών του, αλλά και γενικότερα.

Το ΚΚΕ επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία, στα πλαίσια της προσαρμογής στα σχέδια της "νέας τάξης πραγμάτων", αναγορεύει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε ομπρέλα ασφάλειας στην περιοχή, βάζοντας τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα. Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια του υπουργού Αμυνας να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεων Μπερνς εξ αντικειμένου λειτουργεί ως συγκάλυψή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ