Τρίτη 13 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αρνείται "μακροπρόθεσμη στήριξη" ο Μπαϊκάλ

ΑΓΚΥΡΑ. -

Αρνητική ήταν η απάντηση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας(Ντενίζ Μπαϊκάλ) στην κυβερνητική πρόταση να της παράσχει "στήριξη άνευ όρων για ένα χρόνο", ώστε να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το "Ρόιτερ" που επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τζουμχουριέτ", ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Αντνάν Κεσκίν, είπε πως "δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε πράσινο φως σε αρνητικές πολιτικές... κι αν χάσουν (η κυβέρνηση) τον έλεγχο της κατάστασης αύριο;".

Ο πληθωρισμός καλπάζει με ρυθμό κοντά στο 100%. Συνήθως, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στηρίζει την κυβέρνηση Γιλμάζ για να μείνουν οι ισλαμιστές μακριά από την εξουσία, αλλά τώρα διαφωνεί με ορισμένες από τις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, ο δείκτης συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σημείωσε πτώση 9,17% χτες, εξαιτίας των πολιτικών ανησυχιών και της πτώσης των δεικτών στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Οι ισλαμιστές

Παράλληλα χτες - σε μια εξέλιξη που επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση κατά του Κόμματος Ευημερίας (Νετσμεντίν Ερμπακάν) "μυρίζει" κλείσιμό του... - ο γενικός εισαγγελέας στην Αγκυρα ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να "παγώσει" την κρατική οικονομική ενίσχυση ύψους 5,82 εκατομμυρίων δολαρίων προς το ισλαμικό κόμμα.

"Ζήτησα να παγώσει προληπτικά η χορήγηση κρατικής οικονομικής ενίσχυσης στο Κόμμα της Ευημερίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεση" δήλωσε ο εισαγγελέας Βουράλ Σαβάς, στο πρακτορείο "Ανατολή".

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί εντός των επομένων ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ