Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου

Συχνά πυκνά οι εκτιμήσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ αντιμετωπίζονται με το... επιχείρημα: "Αυτά τα λέτε εσείς, οι κομμουνιστές". Το ίδιο έχει συμβεί και με όσα το ΚΚΕ έχει καταγγείλει, σχετικά με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Ελα, όμως, που έρχονται να συμφωνήσουν με τα όσα καταγγέλλουν οι κομμουνιστές και άνθρωποι, οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με το ΚΚΕ.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο πτέραρχος εν αποστρατεία, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Αμυνας, Ν. Κουρής, που σημειώνει - ανάμεσα σε άλλα - και τα παρακάτω σε άρθρο του, στο χτεσινό φύλλο της εφημερίδας "Τα Νέα":

"Ο Αμερικανός πτέραρχος της Νάπολης καθίσταται απόλυτος άρχων των αιθέρων στο Αιγαίο και θα "μοιράζει παιγνίδι" κατά το δοκούν...

Η παράγραφος 4 του μνημονίου της Μαδρίτης θα μας... καταδιώκει και στους ουρανούς!

Ιδιαίτερα μετά την ενεργοποίηση του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου (ACCS), διαγράφεται ο κίνδυνος να ασκηθεί πίεση από ΝΑΤΟικής πλευράς να παραιτηθούμε από την απαίτηση κατάθεσης σχεδίων πτήσεως στο FIR Αθηνών. Αν δεχτούμε κάτι τέτοιο, τα τουρκικά μαχητικά θα "αλωνίζουν" τελείως ανεμπόδιστα στο Αιγαίο με... διαβατήριο ΝΑΤΟ!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Αιγαίο, που αποτελεί ζωτική περιοχή για την ασφάλεια του νησιωτικού μας συμπλέγματος, καθώς και οι γραμμές επικοινωνιών με αυτό, περιέρχονται στην αμυντική αρμοδιότητα ξένων ΝΑΤΟικών διοικητών.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, Ελλάδα και Τουρκία θα έχουν ισοδύναμη στρατιωτική παρουσία. Αυτό θα εξαρτάται από τις διαθέσεις των Αμερικανών διοικητών της Νάπολης... ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ