Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Αξιος απόγονος του Πιουριφόι

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις προκλητικές δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ

Σχετικά με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ν. Μπερνς, του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, έδωσε χτες στη δημοσιότητα την ακόλουθη δήλωση:

"Προκλητικός, άξιος απόγονος του Πιουριφόι, ο Ν. Μπερνς αυτοαποκαλύφθηκε και παρουσιάστηκε έτσι ακριβώς όπως πραγματικά είναι. Ενα γεράκι του ιμπεριαλισμού, ένας γκαουλάιτερ των πολυεθνικών, που εργάζεται για τη σταθερή επιβολή της εγκληματικής τάξης πραγμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Επαναφέροντας στις πιο μαύρες μέρες του αντικομμουνισμού, ισχυρίστηκε ότι "οι Τρούμαν και Μάρσαλ, μαζί με την τότε θαρραλέα ελληνική ηγεσία, έσωσαν την Ελλάδα από τον κομμουνισμό"!

Κανένας, όσο και αν διαστρεβλώνει κατάφωρα και ανέντιμα την ιστορία, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Με το δόγμα Τρούμαν και με το σχέδιο Μάρσαλ ο ελληνικός λαός υπέφερε τα πάνδεινα. Εμφύλιος, εκτελέσεις, φυλακίσεις και εξορίες, αμερικάνικες βάσεις θανάτου και πυρηνικά, μετανάστευση, ανεργία, άγρια εκμετάλλευση, πείνα, φτώχεια, στέρηση και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων, είναι τα κέρδη που του πρόσφεραν απλόχερα οι ιμπεριαλιστές και η εγχώρια αστική τάξη και τα κόμματά της.

Ομως τα λεγόμενα του Αμερικάνου πρεσβευτή περιέχουν και σύγχρονο νόημα. Δείχνουν ότι ο ιμπεριαλισμός, σε συμφωνία με τους κυβερνητικούς ιθύνοντες της Ελλάδας, έχουν στόχο την πάση θυσία επιβολή των δολοφονικών σχεδίων του κατά του λαού και της χώρας. Η πλήρης αμερικανοποίηση του Αιγαίου, η διχοτόμηση της Κύπρου και όλες οι αντιλαϊκές επιδιώξεις, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τον αντικομμουνισμό.

Ας μην έχουν αυταπάτες. Δε θα μπορέσουν να κάμψουν τη λαϊκή αντίθεση, τον ογκούμενο αντιαμερικανισμό και τελικά την αντεπίθεση του λαού. Η ιστορία δε γυρίζει πίσω. Τα συνθήματα "Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ", "Εξω οι βάσεις του θανάτου", "Εξω η Σούδα και το Ακτιο", "Κάτω η νέα δομή του ΝΑΤΟ" είναι ζωντανά και επίκαιρα. Κανένας Μπερνς δεν μπορεί να τα σβήσει από τη λαϊκή συνείδηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ