Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
"Θα πέσει στο κενό η προσπάθεια φίμωσης"

"Δεκαετίες τώρα από την έκδοσή του ο "Ριζοσπάστης" αντιμετωπίζει το μένος της αντίδρασης. Καταστροφή των γραφείων του, διώξεις, δίκες και καταδίκες, δολοφονίες κομμουνιστών δημοσιογράφων, σημάδεψαν τη δράση του "Ριζοσπάστη", της εφημερίδας υπερασπιστή των εργατικών συμφερόντων, των συμφερόντων του λαού και του τόπου", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ηΟμοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας,που επισημαίνει ακόμα:

"Τα τελευταία χρόνια η επίθεση έχει άλλα χαρακτηριστικά, αλλά τον ίδιο στόχο, τη φίμωση του "Ριζοσπάστη", την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του σάπιου σημερινού κοινωνικού συστήματος.

Ο "Ρ" σύρεται, για άλλη μια φορά, στα δικαστήρια. Ομως, ξεχνούν ότι ο "Ριζοσπάστης" δε δικάζεται και μέσα ακόμα από την αίθουσα των δικαστηρίων, όπως σε όλες τις περιόδους δίωξής του, θα βάλει στη θέση του κατηγόρου τους διώκτες του:

- Θα δικάσει αυτούς που έκαναν προτεκτοράτο των ΗΠΑ τη χώρα μας.

- Θα δικάσει αυτούς που ξεπούλησαν και συνεχίζουν να ξεπουλούν τον παραγωγικό πλούτο της χώρας στα ντόπια και ξένα αφεντικά τους.

- Θα δικάσει αυτούς που στέλνουν στην ανεργία και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

- Θα δικάσει αυτούς που με τη βία, την τρομοκρατία, τον χαφιεδισμό, προσπαθούν να σβήσουν κάθε φωνή αντίστασης του λαού.

- Θα δικάσει αυτούς που, ερωτοτροπώντας με το Μεσαίωνα, προσπαθούν να αφαιρέσουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων.

- Θα δικάσει αυτούς που συνειδητά οδηγούν τη νεολαία στον όλεθρο των ναρκωτικών, θέλοντας να νεκρώσουν κάθε κύτταρο αντίστασής της.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον "Ριζοσπάστη" σίγουροι ότι κάθε προσπάθεια φίμωσής του θα πέσει στο κενό. Οτι θα συνεχίσει να είναι ο θερμός και αμετακίνητος υποστηρικτής των εργατικών συμφερόντων. Οτι θα συνεχίσει να προβάλει και να στηρίζει τους Αγώνες μας για το ξημέρωμα ενός καλύτερου αύριο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ