Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ
Επιλεκτικές ευαισθησίες

Ο Μ. Εβερτ,πρώην πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε στον "902 Αριστερά στα FM":

"Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Βεβαίως κάθε υπουργός και κάθε πολιτικός έχει τις δικές του ευαισθησίες. Αλλά όταν π. χ. αναφέρεται ότι ένας υφυπουργός χάρισε σε ένα συγγενή του για χέλια 60 εκατομμύρια δραχμές και αυτός ο πολιτικός δεν έρχεται να μηνύσει την εφημερίδα ή όταν έρχονται εφημερίδες και λένε για δώρα στους διαπλεκομένους κι αυτά γράφονται με μεγάλους τίτλους, αλλά κι εκεί δε φιλοτιμείται ο υπουργός ή ο υφυπουργός να κάνει μήνυση, έρχεται μετά και την ασκεί για ένα σχόλιο, το οποίο δεν έχει σχέση με θέματα ηθικής τάξεως.

Αν εμένα με θίγατε σε θέματα ηθικής τάξεως, για την ηθική μου, θα αντιδρούσα, και θα αντιδρούσα, ενδεχομένως, και νομικά. Οταν όμως, μου σχολιάζετε την πολιτική μου, πρέπει να είμαι έτοιμος να δεχθώ το σχολιασμό της πολιτικής μου. Αλλωστε εσείς τι είπατε στο σχόλιό σας; Είπατε ότι ο Πάγκαλος προσκύνησε τους Γερμανούς. Δεν εζήτησε συγνώμη ο κ. Πάγκαλος από τους Γερμανούς; Δεύτερον. Είπατε ότι ευχαριστεί τους Αμερικανούς. Την επόμενη των Ιμίων δεν ήρθε ο κ. Σημίτης και είπε ευχαριστούμε τους Αμερικανούς; Εγώ δε λέω να μην τους ευχαριστήσει, αλλά αυτό ήταν το θέμα εκείνη την ώρα που είχαμε υποστεί μια εθνική ταπείνωση, με την υποστολή της Ελληνικής σημαίας; Αυτό ήταν το κυρίαρχο θέμα; Για σκεφτείτε να είχα πει εγώ ότι ευχαριστώ τους Αμερικανούς ή ζητώ συγνώμη από τους Γερμανούς, τι θα είχε γίνει.

Πρέπει, λοιπόν, ο Πάγκαλος να κρατάει τελικά την ψυχραιμία του. Δεν μπορεί να λέει τη μία μέρα - τον Ιούνιο το είπε - ότι οι Τούρκοι είναι φασίστες, είναι χιτλερικοί, δεν ξέρω και εγώ τι άλλο... ένας ολόκληρος λαός είναι φασίστες, είναι χιτλερικοί! Ενώ τον Μάρτιο είχε πει ότι η Ελληνική ιστορία και η Τουρκική ιστορία και οι παραδόσεις μας είναι ένα και το αυτό... Τι απ' όλα αυτά ισχύουν, πώς άλλαξαν μέσα σε πέντε μήνες; Πιστεύω ότι αυτά όλα γίνονται για το "θεαθήναι". Τολμούμε και χτυπάμε! Πρέπει να βρεθούμε στο προσκήνιο, να δημιουργήσουμε ένα θέμα, να πάμε στη δικαιοσύνη και να εμφανιστεί ο πατριωτισμός και ο εθνικισμός... Αλλά ο πατριωτισμός δεν κρίνεται απλώς και μόνο με μηνύσεις. Κρίνεται πάνω στην πράξη. Και θα ήθελα να ρωτήσω δύο χρόνια τώρα πόσες υποχωρήσεις έχουμε κάνει σ' όλα τα εθνικά θέματα;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ