Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Κάνετε προτάσεις στην κυβέρνηση!

Η άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση για λήψη πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, η δημαγωγία, αλλά και υποδείξεις στους εργαζόμενους να μη διαμαρτύρονται μόνο, αλλά "να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις" (!), αποτέλεσαν τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της ομιλίας του Κ. Καραμανλή στη συνάντηση που είχε χτες με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η ευθύνη του κόμματός του είναι να εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει "σε πραγματικές διαρθρωτικές τομές" και ανέφερε, ως τέτοιες, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις τομές στη δημόσια διοίκηση και τον περιορισμό της δημόσιας σπατάλης. Επιχειρώντας ένα άνοιγμα στο χώρο των μικρομεσαίων, δε δίστασε να ανεβάσει τις φραστικές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης. Την κατηγόρησε ότι "με κάθε μέσο τσακίζει τη ραχοκοκαλιά" της οικονομίας, "καταπνίγει τη δημιουργική δραστηριότητα", κλπ., ενώ επανέλαβε την υπόσχεσή του για κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων. Εντονη κριτική έκανε για το φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς ωστόσο να αμφισβητήσει την "αναγκαιότητα" των επιβαλλόμενων φόρων με εναλλακτικές προτάσεις.

Καταλήγοντας κάλεσε τους φορείς και τους παραγωγικούς εταίρους στην οικονομία να υψώσουν τη φωνή τους, "όχι μόνο με την έννοια της διαμαρτυρίας, αλλά και των συγκεκριμένων προτάσεων".

Την επίσκεψή του στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ συνόδευσε με περιοδεία στα γύρω καταστήματα, παρουσία των καναλιών.

Χτες, ξέσπασε διαμάχη μεταξύ του Στ. Μάνου και του Γ. Καρατζαφέρη, με αφορμή παλαιότερο άρθρο του πρώτου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο οποίο εξέφραζε τις γνωστές φιλελεύθερες απόψεις του για την προσέγγιση μεταξύ των δύο κρατών. Η απάντηση του Γ. Καρατζαφέρη ήταν αντάξια των υπερπατριωτικών και σοβινιστικών απόψεών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ