Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδικός ο αγώνας

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, που αρχίζουν στις 20 Γενάρη, αποφασίζουν οι αγρότες σε πολλές περιοχές. Δυναμικό συλλαλητήριο χτες στη Λιβαδειά

Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς οι αγρότες της περιοχής, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων τους.

Οι αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΑΣ Βοιωτίας και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών της επαρχίας, δηλώνοντας έτσι και τη συμπαράστασή τους στους 93 συναδέλφους τους που χτες επρόκειτο να δικαστούν, κατηγορούμενοι για "παρακώλυση συγκοινωνιών" κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων το Μάρτη του 1995. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε - "λόγω του προχωρημένου της ώρας" - και ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 16 Δεκέμβρη του 1998. Πάντως, από τις 21 Γενάρη θα ακολουθήσει νέα σειρά δικών, με κατηγορούμενους 250 αγρότες από τα χωριά Αγιο Γεώργιο,Δαύλεια,Κορώνεια,Ρωμαίικα,Σουληνάρι,Υψηλάντη,Χαιρώνεια και από την πόλη της Λιβαδειάς,για τις κινητοποιήσεις του Νοέμβρη του 1995.

Οι αγρότες στη διάρκεια της κινητοποίησης υπογράμμισαν ότι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν πρόκειται να πτοήσουν το αγωνιστικό τους φρόνημα. Μάλιστα, τόνισαν ότι είναι έτοιμοι από τις 2 Φλεβάρη - όπως έχει αποφασίσει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα - να ξαναβγούν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους. Ενόψει των νέων κινητοποιήσεων, αγροτικά στελέχη πραγματοποιούν επισκέψεις στα χωριά και ενημερώνουν τους αγρότες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τους καλούν να πάρουν μέρος δυναμικά στο νέο γύρο των κινητοποιήσεων.

Στον Εβρο

Στο δρόμο του αγώνα βγαίνουν την Τρίτη 20 Γενάρη οι αγρότες του Βόρειου Εβρου. Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και όλο το λαό της περιοχής να συμπαρασταθούν στα αιτήματά τους και να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αγροτών του Β. Εβρου καλεί όλους τους αγρότες να δώσουν μαχητικό και μαζικό "παρών" στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Γενάρη στις 11 το πρωί στην κεντρική Πλατεία της Ορεστιάδας.

Στη Θεσσαλονίκη

Την αγωνιστική τους στάση προετοιμάζουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Οργανο που δημιουργήθηκε σε επίπεδο νομού, προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Από αύριο αγροτικά και συνεταιριστικά στελέχη θα ξεκινήσουν περιοδείες στα χωριά, με στόχο να προετοιμάσουν μια πρώτη δυναμική κινητοποίηση στις αρχές του Φλεβάρη.

Στα Χανιά

Παναγροτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν τη Δευτέρα 19 του Γενάρη στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων και η Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών.

Η Λαϊκή Αγροτική Ενότητα, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχει οδηγήσει τους ελαιοπαραγωγούς και τους παραγωγούς εσπεριδοειδών σε αδιέξοδο. Τόσο η τιμή στο λάδι, όσο και οι τιμές των εσπεριδοειδών, τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής. Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο αγροτικός κόσμος του νομού πρέπει να διεκδικήσει λύσεις και να κλιμακώσει τους αγώνες του.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ τονίζει ότι τα τεράστια προβλήματα των αγροτών του νομού ανάγκασαν τις αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των Χανίων - μην μπορώντας να κλείσουν άλλο τα μάτια - να προχωρήσουν στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ