Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρό ατόπημα

Η τιμή και η προσωπικότητα των πολιτών αυτής της χώρας προστατεύονται από το άρθρο 5 του Συντάγματος, που ορίζει ότι κάθε πολίτης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αναπτύσσει την προσωπικότητά του, ενώ το ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο ρητά να παρέχει απόλυτη προστασία της αξιοπρέπειας, της τιμής και της ελευθερίας σε όλους όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη φυλή, τη γλώσσα και τις θρησκευτικές ή πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Προχτές το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έκρινε σκόπιμο, με το στοιχείο μόνο της προσαγωγής και ανάκρισης 16 ατόμων στην Ασφάλεια, να ανακοινώσει στον Τύπο τα ονόματά τους. Αγνόησε τον κανόνα, πως κανένας δεν είναι ένοχος μέχρι να αποφασίσουν γι' αυτό τελεσίδικα τα δικαστήρια (πάντα υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις), αλλά, κυρίως, την προαναφερόμενη συνταγματική επιταγή. Ποια, αλήθεια, σκοπιμότητα εξυπηρετούσε ο διασυρμός και η διαπόμπευση κάποιων νέων ανθρώπων στο πανελλήνιο, με την απλή υποψία ότι πιθανόν να ενέχονται σε βομβιστικές ενέργειες;

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης όφειλε να σεβαστεί την προσωπικότητα αυτών των 16 πολιτών. Εκθέτοντάς τους στην κοινή γνώμη, παραδίδοντάς τους βορά στα ΜΜΕ, διέπραξε σοβαρό ατόπημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ