Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα

Συνέντευξη του Λεων. Αυδή στον "Πλάνετ"

Με γνώμονα τη συνέπεια στο βασικό περιεχόμενο της υπό διαμόρφωση εκλογικής διακήρυξης της παράταξης, που κάνει καθαρή την απόφαση της σταθερής υπεράσπισης των συμφερόντων των λαϊκών τάξεων, θα πορευτεί στις επερχόμενες εκλογές η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα". Αυτό κατέστησε και χτες σαφές, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Πλάνετ", ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Λεων. Αυδής,επιμένοντας στο διαχωρισμό: των υποψηφίων που είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, υπέρ των φορολογικών μέτρων που επιβάλλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στους δημότες, υπέρ των αναπλάσεων που γίνονται στο κέντρο της πόλης, σε βάρος τελικά των λαϊκών τάξεων και εκείνων των υποψηφίων που είναι κάθετα αντίθετοι σ' αυτές τις επιλογές. Σημείωσε δε, πρόσθετα, πως η πολιτική τοποθέτηση στον παραπάνω διαχωρισμό θα αποτελέσει και το κριτήριο συνεργασιών, ενόψει δημοτικών εκλογών.

"Θέλουμε, είπε, μία ευρύτερη συμπαράταξη. Θέλουμε να πετύχουμε μια συσπείρωση βάσει ορισμένων προγραμματικών κατευθύνσεων. Το πρόγραμμα θα εκπονηθεί από κοινού με όσους θα μετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια". Σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες της παράταξης και τις πιθανότητες να κερδίσει το δήμο, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" τόνισε: "Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα πετύχει η συσπείρωση που επιχειρούμε. Εχω διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα ευνοϊκό κλίμα, υπάρχει πολύς κόσμος που προβληματίζεται. Θα εξαρτηθεί από τον κόσμο που θα συσπειρωθεί, πόσος θα είναι, αν θα θελήσει να δουλέψει μαζί μας, να προωθήσει μια διαφορετική αντίληψη αντιμετώπισης των προβλημάτων. Θα εξαρτηθεί από μας, αν θα πετύχουμε να εκφράσουμε αυτό που προσδοκά". Σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με τα βασικά προβλήματα σήμερα της Αθήνας, ο Λεων. Αυδής έκανε μνεία στο κυκλοφοριακό, συγκοινωνιακό και τις αναπλάσεις - που είναι αλληλένδετα - για τα οποία δεν έχει δρομολογηθεί καμία προσπάθεια επίλυσής τους, το αντίθετο...

- "Δηλαδή βάζετε κακό βαθμό στον Δ. Αβραμόπουλο;" ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού.

- "Ναι, βεβαίως" απάντησε ο Λεων. Αυδής.

Σε ερώτηση για τη στάση που θα είχε η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" στην περίπτωση που δε θα πέρναγε στο δεύτερο γύρο των εκλογών και προκρινόταν υποψήφιος από τη ΝΔ, ο οποίος μάλιστα δε θα θέλει να έχει την επίσημη υποστήριξή της - "καθώς ο Δ. Αβραμόπουλος εκτιμά ότι θα του κάνει ζημιά" - ενώ η Μ. Δαμανάκη υποστηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ, ο Λεων. Αυδής τόνισε: "Καταρχήν δεν ξέρω γιατί ο κ. Αβραμόπουλος δεν είναι κυβερνητικός υποψήφιος και δεν ξέρω αν θα είναι. Κατά δεύτερον δε θα σύσταινα ποτέ, εμείς, η παράταξη, να ψηφιστεί ένας υποψήφιος που δε θα υποστήριζε αυτά που υποστηρίζουμε εμείς". Σημείωσε τέλος πως η Μ. Δαμανάκη, ως υποψήφια δήμαρχος, είναι στην άλλη πλευρά, "υποστηρίζει διαφορετικές αρχές από τις δικές μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ