Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Πριμ" για καταδότες φοροφυγάδων

Τα μάθατε τα νέα; Οι Γερμανοί που είναι άνεργοι ή φτωχοί, έχουν μια ακόμη ελπίδα να λύσουν το πρόβλημά τους, αρκεί να "συνεργαστούν" με την... Εφορία! Οπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο - στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής - να θεσπίσει χρηματική αμοιβή, που θα καταβάλλεται σε όσους καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές φοροδιαφεύγοντες πολίτες!

Ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Τέο Βάιγκελ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο θέσπισης "πριμ" για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς ούτε υιοθέτησε ούτε απέρριψε τις σχετικές προτάσεις. Οι όποιες επιφυλάξεις διατύπωσε αφορούν κυρίως στον τρόπο "απόκτησης" των στοιχείων από τους πληροφοριοδότες. "Δεν πρέπει επουδενί να αποτελούν προϊόν εγκλήματος", είπε.

Φαίνεται, ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας ζήλεψε τη δόξα της CIA, που ζητούσε με αγγελίες της στις εφημερίδες καταδότες "τρομοκρατών". Ετσι και η γερμανική κυβέρνηση - αν προχωρήσει στη θέσπιση του μέτρου - θα ζητά καταδότες φοροφυγάδων. Αλλωστε, η γερμανική άρχουσα τάξη έχει και δική της πείρα από ανάλογα μέτρα, που εφαρμόστηκαν την περίοδο του Χίτλερ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ