Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χαρακτηριστική περίπτωση

Τώρα, μάλιστα, γίνεται εντελώς φανερός κι εντελώς χεροπιαστός ο λόγος που αρκετοί από την κυβερνητική παράταξη, αλλά και πολλοί από το χώρο της ευρύτερης... αντιπολίτευσης, γενικότερα όλοι όσοι θεωρούν μονόδρομο την "προσαρμογή" (διάβαζε: υποταγή) στους λεγόμενους νόμους της αγοράς, θεωρούν τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας ως μια χαρακτηριστική και αξιόλογη περίπτωση ανάπτυξης της οικονομίας και σωστής σχέσης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδήμονες του χώρου, ο τζίρος μόνο της "Πάναφον", της μιας από τις δύο ιδιωτικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, θα φτάσει τα 120 δισεκατομμύρια δραχμές, για το χρόνο που πέρασε. Αντίστοιχα εκτιμώνται και τα κέρδη της, τα οποία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 40 δισεκατομμύρια δραχμές. Φανταζόμαστε πως στα ίδια περίπου επίπεδα θα είναι και τα αντίστοιχα ποσά της άλλης εταιρίας.

Παίρνοντας, λοιπόν, υπόψη όλη την ιστορία της σκανδαλώδους και χαριστικής ανάθεσης της κινητής τηλεφωνίας στη λεγόμενη "ιδιωτική πρωτοβουλία", πρέπει να ομολογήσουμε πως πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση ανάπτυξης και συσσώρευσης κερδών. Σαράντα δισεκατομμύρια είναι αυτά, ούτε ένα ούτε δύο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ