Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η σημερινή Ρωσία 2

Η δεύτερη είναι ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "The Wall Street Journal", όπως το αναδημοσίευσε η "Καθημερινή": "Η Αγία Πετρούπολη, η πόλη των ποιητών και των ιδιόρρυθμων, του Πούσκιν και του Ρασπούτιν, ανέκαθεν ερωτοτροπούσε με τον μυστικισμό. Οι ορθολογιστές Σοβιετικοί μετέτρεψαν την πόλη σε "Μέκκα" της επιστήμης και της μάθησης, σήμερα όμως η εικόνα έχει αλλάξει ριζικά. Οι ακαδημίες της κατέρρευσαν, οι επιστήμονες βγήκαν στη ζητιανιά και ο τόπος βυθίζεται σταδιακά στις μέρες του παρελθόντος. Τα μέντιουμ, οι μάγοι και οι χαρτορίχτρες βρίθουν, όπως και στα ταραγμένα χρόνια του τέλους των Ρομανόφ. Στην Αγία Πετρούπολη ο επισκέπτης συναντά σήμερα "Ενωση Ουφολόγων", "Ινστιτούτο Ερευνών Κάρμα" και κάθε λογής υπηρεσίες για την ψυχή και το πνεύμα...

Η 78χρονη Αννα Κρουπένινα διατείνεται ότι διαθέτει τις λύσεις. Η πρώην νηπιαγωγός χαιρετάει το... ποίμνιό της από το πίσω κάθισμα της πολυτελούς BMW με τα σκούρα τζάμια. Στο θέατρο, στο οποίο πρόκειται να λειτουργήσει, έχουν στοιβαχτεί πάνω από 1.000 πιστοί. Τα φώτα σβήνουν και μια ανδρική φωνή προλειαίνει το έδαφος: "Προετοιμαστείτε για τη συνάντηση με τη συγκλονιστική Αννα τη Σωτήρα, η οποία θεράπευσε αστέρες του κινηματογράφου, πολιτικούς, καλλιτέχνες, αλλά και απλούς ανθρώπους...".

Η Μπάμπα Νούρα (σ. σ. μπάμπα σημαίνει γιαγιά και Νούρα είναι το υποκοριστικό του Αννα) και η μικρή συνοδεία της ζουν, πουλώντας διάφορα βότανα και αφίσες με την εικόνα της προς πέντε δολάρια. Η Ρωσία είναι γεμάτη από τέτοιου είδους γιαγιάδες, που εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια του λαού για να πλουτίσουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ