Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπαίζει η κυβέρνηση τους περιβαλλοντολόγους

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα

Τη διασφάλιση της απαραίτητης συμμετοχής των πτυχιούχων περιβαλλοντολόγων στην εκπόνηση μελετών και εκτέλεση εργασιών σχετικά με το αντικείμενό τους, όπως αυτό περιγράφεται στο Προεδρικό Διάταγμα 405/75, ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του, που συζητήθηκε χτες, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.

Ζήτησε μάλιστα να αποσυρθεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της σημερινής κυβέρνησης, με το οποίο οι αρμοδιότητες των περιβαλλοντολόγων ανατίθενται κυριολεκτικά στους μηχανικούς και τα γραφεία μελετών που αυτοί έχουν.

Ο Στρ. Κόρακας τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο αχρηστεύονται εκατοντάδες πτυχιούχοι περιβαλλοντολόγοι που σπούδασαν τόσα χρόνια και υπογράμμισε ότι αυτό "αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της περιφρόνησης της κυβέρνησης απέναντι στο πολύπαθο περιβάλλον, προφανώς καθ' υπόδειξη των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τα οποία φοβούνται ότι οι εκπαιδευόμενοι περιβαλλοντολόγοι θα τους γίνουν εμπόδιο για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης ενάντια στο περιβάλλον".

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χ. Βερελής στην απάντησή του είπε ότι οι πτυχιούχοι περιβαλλοντολόγοι θα έχουν δικαίωμα απόκτησης πτυχίου περιβαλλοντικών μελετών για τα έργα της ειδικότητάς τους. Ομως δεν απάντησε στην ουσία του αιτήματος των πτυχιούχων που είναι - όπως είπε ο Στρ. Κόρακας - να είναι απαραίτητη η συμμετοχή τους και όχι συμπληρωματική στην όλη διαδικασία. Δηλαδή να μην προχωράει ένα έργο, εάν δεν υπάρχει απαραιτήτως και η υπογραφή του πτυχιούχου περιβαλλοντολόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ