Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στη "μάχη" τα μεγάλα λόγια
  • Το "όραμα" της εξουσίας προβάλλει τώρα ο Κ. Καραμανλής για να ξεπεράσει τα αδιέξοδα
  • Εντείνει τις πιέσεις για νέα αντιλαϊκά μέτρα

Τα μεγάλα μέσα και λόγια αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ο Κ. Καραμανλής, προκειμένου να συγκαλύψει τα αδιέξοδα του κόμματός του. Ετσι έριξε στη μάχη το "όραμα" της εξουσίας, επιχειρώντας να επιτύχει συσπείρωση και κινητοποίηση των δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας χτες σε σύσκεψη των προέδρων των ΟΚΕ, προσδιόρισε το τρίπτυχο της δράσης του κόμματος για το επόμενο διάστημα ως εξής: "Πρώτον, εκλογική νίκη όποτε προκύψουν ή έρθουν οι εθνικές εκλογές, δεύτερον, ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση και τρίτον, να δώσουμε ξανά όραμα και έμπνευση στους συμπολίτες μας".

Σχολιάζοντας τη νομισματική κρίση, δικαιολόγησε την επίθεση των κερδοσκόπων, λέγοντας ότι υπάρχει "έλλειψη εμπιστοσύνης στην κατάσταση της πραγματικής οικονομίας", ενώ επανέλαβε με έμφαση τις πιέσεις για λήψη αντιλαϊκών μέτρων μέσω των "διαρθρωτικών αλλαγών". Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως η αιτία για το ότι "πλήττονται οι άνθρωποι του μόχθου και οι απόμαχοι μισθοσυντήρητοι" και θα υπάρξει "επιδείνωση της ανεργίας", είναι ακριβώς ότι δεν παίρνονται τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα!

Ο Δ. Ρέππας, απαντώντας στην κριτική του προέδρου της ΝΔ, υποστήριξε με περηφάνια ότι η κυβέρνηση Σημίτη κάνει πράξη τις διαρθρωτικές αλλαγές που ζητάει. "Του διαφεύγει σκοπίμως, είπε, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει στην ελληνική οικονομία έχουν γίνει από την κυβέρνηση". Απαρίθμησε μάλιστα ως τέτοιες το πρόγραμμα μετοχοποιήσεων των ΔΕΚΟ, την κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων οργανισμών ή επιχειρήσεων κτλ.

Από την άλλη ο Κ. Καραμανλής, παρά την εικόνα σιγουριάς και αισιοδοξίας που καλλιεργεί για την πορεία του, μάλλον αισθάνεται ανήσυχος. Σε συνέντευξή του χτες βράδυ στο "Μέγκα", δήλωσε ότι δε θα κριθεί η ηγεσία του στις εθνικές εκλογές, στέλνοντας έτσι μήνυμα αποφασιστικότητας στους εσωκομματικούς αντιπάλους του. Ωστόσο, διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες πολιτικής ουσίας στο κόμμα και δεν αισθάνεται ότι υπονομεύεται από κανέναν. Χαρακτήρισε τις νομαρχιακές εκλογές πρόκριμα για τις εθνικές, αλλά προφήτευσε ότι θα κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ