Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα περάσει η πολιτική δίωξη του "Ρ"

H απρόκλητη επιχείρηση φίμωσης του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, η οποία επιστρατεύει εισαγγελείς και δικαστές για να απαγορεύσει (!) την πολιτική κριτική ενάντια στην πολιτική της υποτέλειας απέναντι στους Αμερικανούς και την ΕΕ, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Η μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλος, κατά του "Ρ", με την οποία ζητά αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δραχμών για να αποκατασταθεί, όπως λέει, η τιμή του, την οποία ισχυρίζεται ότι τάχα προσέβαλε δημοσίευμα σε σατιρική στήλη της εφημερίδας (!), μετατρέπεται ήδη σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Πλήθος μαζικών φορέων, παραγόντων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, αλλά και πλήθος αναγνωστών εκφράζουν στο "Ρ" τη συμπαράστασή τους για την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών, με την οποία επιδιώκεται η οικονομική εξουθένωση της εφημερίδας και η οποία συνιστά μια - αφελή - επιχείρηση τρομοκράτησης των κομμουνιστών και του ΚΚΕ.

Ενα μέρος των δηλώσεων και των ανακοινώσεων καταδίκης της πολιτικής δίωξης του "Ρ", που κατακλύζουν τα δημοσιογραφικά μας γραφεία, δημοσιεύονται και σήμερα και θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται καθημερινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ