Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διαιώνιση μιας απαράδεκτης κατάστασης

Τη συμμετοχή στο συνέδριο ναυτεργατικών σωματείων που επιμένουν σε καλπονοθευτικά συστήματα, αποφάσισε η πλειοψηφία. Καταγγέλλει η ΔΕΣΚ

Τη συμμετοχή έξι ναυτεργατικών σωματείων που επιμένουν να εφαρμόζουν καλπονοθευτικά συστήματα και να μην τροποποιούν τα καταστατικά τους συντηρώντας έτσι μια ανώμαλη κατάσταση στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο 28ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που ξεκινάει σήμερα στις 5 το απόγευμα,αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΠ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση")! Να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο εκλογικό συνέδριο του ΕΚΠ τα σωματεία αυτά είχαν εξαιρεθεί. Επιπλέον, με απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Κέντρου θα συμμετέχουν στο συνέδριο αντιπρόσωποι τριών σωματείων, τα οποία πραγματοποίησαν εκλογές μετά τη λήξη της θητείας των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Στο χτεσινό διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου, ο πρόεδρος Γ. Μίχας,ενώ από τη μια έβγαζε "κορόνες" για την ανάγκη εκδημοκρατισμού του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και επέκταση του 1264/82 και στους ναυτεργάτες, ισχυρίστηκε ωστόσο ότι με βάση το νόμο 2224/94, τον οποίο ο ίδιος πριν τρία χρόνια είχε καταγγείλει, οι αντιπρόσωποι αυτών των σωματείων μπορούν να συμμετέχουν στο συνέδριο! Ο Α. Νταλακογιώργος εκπροσωπώντας την "Αυτόνομη Παρέμβαση" συμφώνησε και αυτός με τη συμμετοχή των σωματείων και για να τα "μπαλώσει" έβαλε ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους ότι τον επόμενο χρόνο το ΕΚΠ πρέπει να προχωρήσει σε συνέδριο και να τροποποιήσει το καταστατικό του, βάζοντας όρο όλα τα ναυτεργατικά σωματεία για να συμμετέχουν στο συνέδριο ότι θα πρέπει να εφαρμόζουν την απλή αναλογική και στην εκλογή των διοικήσεων. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε "πακέτο" από την πλειοψηφία.

Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου ΠειραιάΓ. Μανουσογιαννάκης, σημείωσε ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα έχει βασανίσει το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. "Αυτά τα έξι σωματεία - συνέχισε - επιμένουν να μην τροποποιούν τα καταστατικά τους και αυτό είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Στο προηγούμενο συνέδριο η πλειοψηφία του Κέντρου ορθά εξαίρεσε αυτά τα σωματεία από το συνέδριο. Εμείς είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια θέση, η οποία είναι ο πλήρης εκδημοκρατισμός του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.Προφανώς κάποιες άλλες δυνάμεις εξυπηρετούνται από τη συμμετοχή των σωματείων σ' αυτό το συνέδριο. Είναι αυτό προσφορά στην εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος; Είναι διαιώνιση μιας άθλιας κατάστασης. Το ΕΚΠ δεν πρέπει να συμβάλει στη συνέχιση αυτού του απαράδεκτου καθεστώτος και αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη απέναντι στο εργατικό κίνημα. Εμείς θα θέσουμε το ζήτημα στο συνέδριο για ν' αποφασίσουν οι σύνεδροι για τη συμμετοχή αυτών των αντιπροσώπων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ