Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ)

Την κατάρτιση και υλοποίηση ενός προγράμματος επαφής με τα πρωτοβάθμια σωματεία αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ) στην προχτεσινή του συνεδρίαση με στόχο την πραγματοποίηση κλαδικών συσκέψεων μέσα στο Γενάρη και το Φλεβάρη. Σκοπός αυτών των συσκέψεων είναι η πλατιά και αμφίδρομη ενημέρωση για τα προβλήματα των ΕΒΕ και τις αιτίες που τα γεννούν, καθώς και τα ειδικότερα προβλήματα των κλάδων και τους τρόπους αντιμετώπισής τους με αποκορύφωμα αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις, κλείσιμο καταστημάτων και άλλες μορφές.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας καταγγέλθηκε ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες των ΕΒΕ και στις άδεις τσέπες των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων την προσδοκώμενη αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1 τρισ. δρχ., ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. "Η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στο χώρο των ΕΒΕ", τονίστηκε, "με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το νέκρωμα της αγοράς, με τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα πολυκαταστήματα, με την αβάσταχτη φορολόγηση, που έχουν αποτέλεσμα τα υπέρογκα φέσια στην αγορά και το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων, όχι μόνο δεν επιτρέπει και άλλα βάρη στις πλάτες τους, αντίθετα, εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα υπέρ της μικρής επιχείρησης, σίγουρα θα αφανιστεί το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων αυτών, με όλες τις αλυσιδωτές αντιδράσεις στις οικογένειές τους, στην απασχόληση, και στην εθνική οικονομία".

Αποφασίστηκε, ότι οι ΕΒΕ δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, όταν ολόκληρη η χώρα οδηγείται στην καταστροφή από τις κυβερνήσεις που υποταγμένα υπακούουν στις εντολές του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.Καταγγέλθηκε, επίσης, ότι ο περίφημος "κοινωνικός διάλογος" όχι μόνο δεν έλυσε κανένα από τα προβλήματα των ΕΒΕ, αντίθετα αποθράσυνε την κυβέρνηση για να εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική αφανισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Γι' αυτό, καλεί το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ να αποχωρήσει άμεσα από το "διάλογο" και να προγραμματίσει άμεσα δυναμικούς αγώνες για το 1998. Επίσης, το προεδρείο, που συνέρχεται στις 17 Γενάρη, να αποφασίσει και να εισηγηθεί στο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ ένα τέτοιο πρόγραμμα για ουσιαστικούς αγώνες που να στηρίζονται σε μια καλά ενημερωμένη και συνειδητοποιημένη βάση και όχι να παίρνονται αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ