Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
13Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μεταφέρεται σε ακατάλληλο λυόμενο κτίριο

Αντιδρούν μαθητές και γονείς

Οι γονείς και οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης αντιδρούν στη μεταστέγαση των σχολείων στο παλιό διδακτήριο του 20ού Λυκείου της πόλης, καταγγέλλοντας ότι είναι ακατάλληλο για χρήση. Η αιτία για τη μεταστέγαση του σχολείου είναι η ανάγκη λειτουργίας όλων των σχολείων σε πρωινή βάρδια. Ετσι, όμως, επανέρχεται το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών κτιρίων για την κάλυψη των αναγκών. Ενα πρόβλημα, που, μέχρι στιγμής, στη Θεσσαλονίκη δεν αντιμετωπίζεται με τη δημιουργία νέων σύγχρονων διδακτηρίων αλλά με τη σύμπτυξη τμημάτων, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των μαθητών στις αίθουσες, ή την επαναλειτουργία παλιών και ακατάλληλων κτιρίων, όπως αυτό του 20ού Λυκείου που είναι ένα λυόμενο κτίριο, κατασκευασμένο το 1978, για την προσωρινή αντιμετώπιση των ελλείψεων στέγης που είχαν δημιουργηθεί από το μεγάλο σεισμό.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Γυμνασίου και Λυκείου, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στη μεταστέγαση, σημειώνουν ότι το κτίριο είναι σε άθλια κατάσταση και η παλαιότητά του εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, με κυριότερο αυτό της πυρκαγιάς. Μάλιστα, προτείνουν ως τη μόνη σωστή κτιριακή αντιμετώπισή του την... κατεδάφισή του. Επίσης τονίζουν ότι δεν υπάρχει αυλή και η επιτήρηση των μαθητών είναι αδύνατη, δεν υπάρχει γυμναστήριο και οι μαθητές γυμνάζονται στο χώρο της ΧΑΝΘ 300 μέτρα μακριά, όπου έχει δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα διαλείμματα οι μαθητές διασκορπίζονται στις γύρω καφετερίες.

Τέλος, οι γονείς και οι μαθητές ξεκαθαρίζουν ότι δε θα δεχτούν την υλοποίηση μιας τέτοιας λύσης απελπισίας, όπως τη χαρακτηρίζουν και απαιτούν από την πολιτεία να δει με σοβαρότητα και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ