Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"
Στους αγώνες των ίδιων των κοινοτήτων η απάντηση

Την εκτίμηση του ΚΚΕ πως ο "Καποδίστριας", που προβλέπει τις αναγκαστικές καταργήσεις κοινοτήτων, εξυπηρετεί την προώθηση των γενικότερων κυβερνητικών επιδιώξεων, με στόχο, ανάμεσα στα άλλα, τη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και τη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) σ' έναν φορομπηχτικό μηχανισμό, μετέφερε στο προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Προστασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΕΠΤΑ), το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, Σπύρος Χαλβατζής,σε μεταξύ τους χτεσινή συνάντηση.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο αγώνας για να μην περάσει στη συνείδηση του λαού ο "Καποδίστριας" πρέπει να συνεχιστεί. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σπ. Χαλβατζής, τόνισε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει την ΠΕΠΤΑ στην προσφυγή που πρόκειται να καταθέσει, στα τέλη περίπου του μήνα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά της αντισυνταγματικότητας του νόμου "για τη συγκρότηση της πρωτοβάθμιας ΤΑ" και στον αγώνα κατά των διώξεων κοινοταρχών, που αντέδρασαν με καταλήψεις δρόμων στα κυβερνητικά σχέδια. Από την πλευρά τους, τα μέλη του προεδρείου της ΕΠΤΑ αναφέρθηκαν στη συνέπεια με την οποία το ΚΚΕ όλο αυτό το διάστημα στήριξε τον αγώνα τους κατά των αναγκαστικών συνενώσεων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε: "Είχαμε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση. Εκφράσαμε την άποψή μας ότι ο αγώνας κατά του "Καποδίστρια" δε στέκεται μόνο σε επιμέρους διαδικασίες συνενώσεων, αλλά στην ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, που επιδιώκει να διαλύσει τις κοινότητες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι κινητοποιήσεις, οι αγώνες που έχουν γίνει, οι αγώνες που έρχονται και που θα συμβάλουν στο να μην περάσει στη συνείδηση του λαού ο νέος νόμος, θα δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες και προϋποθέσεις, ώστε στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να σταλεί ένα πολλαπλό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική επιλογή του "Καποδίστρια". Οι δυνάμεις που το ΚΚΕ θα στηρίξει στις εκλογές θα έχουν στον προσανατολισμό τους και τον αγώνα ενάντια στον "Καποδίστρια", αλλά και στον "Καποδίστρια 2" που ετοιμάζεται. Εκτιμούμε πως η μορφή δράσης από δω και πέρα, πρέπει να στηριχτεί στις κοινότητες. Ο συντονισμός σε επίπεδο κοινοτήτων μπορεί να έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις, να αντιπαλέψει τις κυβερνητικές λογικές και την κυριαρχούσα αντίληψη στην ΚΕΔΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ