Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Ο Στέφανος Παιδής, υποψήφιος της ΔΑΕ

Ανακηρύχτηκε ομόφωνα σε συγκέντρωση της "Δημοτικής Αγωνιστικής Ενότητας"

Ο Στέφανος Παιδής,ανακηρύχτηκε ομόφωνα υποψήφιος δήμαρχος Τρικάλων, σε συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης "Δημοτική Αγωνιστική Ενότητα" (ΔΑΕ), που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου της πόλης.

Πριν την ανακήρυξη, τον απολογισμό της δημοτικής παράταξης στο διάστημα που πέρασε, παρουσίασε ο Αλ. Νταούλας,μέλος της Γραμματείας της ΔΑΕ, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι η παράταξη εκπροσωπούνταν στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο από έναν δημοτικό σύμβουλο, τον Στ. Παιδή, κατάφερε να περάσει τα μηνύματά της για μια διαφορετική Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα ενδιαφέρεται και θ' αγωνίζεται για τη λύση των προβλημάτων των δημοτών. Μετά την ανακήρυξή του σε υποψήφιο δήμαρχο, ο Στ. Παιδής παρουσίασε τις προγραμματικές αρχές της δημοτικής κίνησης, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΑΕ θ' αγωνιστεί για:

- Την ανάπτυξη της αυτοτέλειας της ΤΑ.

- Την ενδυνάμωση των στοιχείων αιρετότητας.

- Τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων της.

- Την ανάπτυξη του αγωνιστικού, διεκδικητικού χαρακτήρα για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων, των δημοτών.

Αναφερόμενος στις θέσεις της ΔΑΕ για τα οικονομικά της ΤΑ, επεσήμανε:

"Στα πλαίσια του σημερινού άδικου φορολογικού συστήματος δεν μπορούμε να μιλάμε για διαχείριση επιμέρους φορολογιών από την ΤΑ, διότι μπορεί να εκληφθεί ως συναίνεση στην πρόσθετη φορολογία. Βεβαίως, στα πλαίσια μιας δημοκρατικής φορολογικής μεταρρύθμισης προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, δεν έχουμε αντίρρηση η ΤΑ να διαχειρίζεται επιμέρους φορολογίες, πάντοτε, όμως, με κοινωνικά κριτήρια".

Σχετικά με τον "Καποδίστρια", τόνισε ότι πάντοτε η κεντρική εξουσία προσδιόριζε με νόμους και κατευθύνσεις το πλαίσιο μέσα στο οποίο η Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να κινείται. Με τον νόμο για τις αναγκαστικές συνενώσεις - συνέχισε - προσπαθεί να ελέγξει ακόμα περισσότερο τον θεσμό και να χρησιμοποιήσει την ΤΑ ώστε να περνά πιο αποτελεσματικά την πολιτική της.

Παρουσιάζοντας τους τομείς που η ΔΑΕ θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος, ανέφερε τα θέματα λειτουργίας της πόλης, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το σχέδιο πόλης, τη ζώνη οικιστικού ελέγχου, ζητήματα μόλυνσης του περιβάλλοντος, ηχορύπανσης, Ληθαίου ποταμού, ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.

Ιδιαίτερη ευαισθησία έχει η ΔΑΕ για κοινωνικά προβλήματα (ανεργία, ναρκωτικά, περίθαλψη, κοινωνική αλληλεγγύη) για τη λύση των οποίων θα ζητεί την κινητοποίηση των δημοτών και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Στ. Παιδής υπογράμμισε ότι η ΔΑΕ θα έχει επαφές με άλλους χώρους και δημοτικές παρατάξεις και θα επιδιώξει συνεργασίες με πρόσωπα που θα αποδεχτούν την πλατφόρμα της. Τέλος ανήγγειλε εξόρμηση της παράταξης στις συνοικίες και τις γειτονιές της πόλης, προκειμένου να συζητήσει με τους δημότες τις θέσεις του προγράμματος και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις δημοτικών παρατάξεων (2002-05-22 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις δημοτικών κινήσεων (2002-02-28 00:00:00.0)
Αρχισαν τα χαράτσια του "Καποδίστρια" (1999-03-17 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων (1998-06-06 00:00:00.0)
Συνελεύσεις δημοτικών κινήσεων (1997-12-07 00:00:00.0)
Οψιμο ενδιαφέρον της ΠΑΣΚΕ για τους εργαζόμενους (1995-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ