Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να ελεγχθεί η διαταγή για τις διώξεις

Η εκδήλωση κατά της βίας στο Ολυμπιακό Στάδιο, αντί να επαινεθεί από την πολιτεία, δημιουργεί εύλογη πικρία, τονίζει η Ενωση

Να ελεγχθεί για τη συνταγματικότητά της η διαταγή άσκησης πειθαρχικών διώξεων σε βάρος των συνδικαλιστών που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία κατά της βίας στο Ολυμπιακό Στάδιο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού - Ρόζενμποργκ, ζητά η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θορυβημένο από τις κινητοποιήσεις των αστυνομικών, βρήκε, απ' ό,τι φαίνεται, τη χρυσή ευκαιρία για να ανοίξει το φάκελο των διώξεων των ενοχλητικών φωνών μέσα στην Αστυνομία.

Οπως καταγγέλλει η Ενωση Αττικής, ΕΔΕ γίνεται ήδη για τον πρόεδρο του σωματείου Ι. Μακρή,τον γενικό γραμματέα Π. Σπηλιόπουλο και τα μέλη του ΔΣ Α. Μαγουλά και Α. Δαλκαφούκη,ενώ ανάλογη ΕΔΕ γίνεται και για τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Δ. Κυριαζίδη και τον γγ Γ. Παπατσίμπα.Η ΕΔΕ έχει ως σκοπό, όπως κοινοποιήθηκε στους αστυνομικούς, να εντοπίσει τις ευθύνες τους, οι οποίοι θεωρούνται πρωταίτιοι στη διαμαρτυρία που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Οι συνδικαλιστές σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι η διαμαρτυρία έγινε σε έναν εργασιακό γι' αυτούς χώρο, μέσα στον οποίο έχουν το δικαίωμα να εκδηλώσουν οποιαδήποτε συνδικαλιστική ενέργεια. "Η ενέργεια αυτή, τονίζουν, δεν καταχράστηκε τίποτα και είναι μέσα στα όρια προσδιορισμού του χαρακτήρα της ΕΛ.ΑΣ. και απόρροια αυτής είναι η ανάδειξη των κοινωνικών ευαισθησιών του προσωπικού της Αστυνομίας, η οποία είναι προέκταση της ελληνικής κοινωνίας. Η εκδήλωση κατά της βίας στα γήπεδα χειροκροτήθηκε από όλους τους φιλάθλους - μάρτυς αδιάψευστος η τηλεόραση - και απέσπασε κολακευτικά σχόλια διεθνώς, με συνέπεια, όχι μόνο να μην πληγεί το κύρος της Αστυνομίας, αλλά να τονιστεί ο ρόλος μας ως αστυνομικών και Ελλήνων πολιτών".

Οι αστυνομικοί σημειώνουν, επίσης, ότι το κύρος της χώρας δεν αμαυρώθηκε από την εκδήλωση κατά της βίας, αλλά από τα τρομερά επεισόδια που είχαν γίνει λίγες μέρες νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο. "Η όποια διαταγή για δίωξη κατά θεσμοθετημένων προσώπων και δη του προεδρείου μιας πρωτοβάθμιας ένωσης 7.000 μελών, για τις ενέργειές τους, που ίσως κάτω από άλλες προϋποθέσεις θα έπρεπε να είχαν ενισχυθεί και επαινεθεί από την επίσημη πολιτεία, πέραν του ότι δημιουργεί εύλογη πικρία, θα έπρεπε ίσως επιπλέον να εξεταστεί και να ελεγχθεί και για τη συνταγματικότητά της".

Στο μεταξύ, η ΠΟΑΣΥ συγκαλεί την Τρίτη στην Αθήνα έκτακτη σύσκεψη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων, με αντικείμενο την πορεία των κινητοποιήσεών τους και τη διαφαινόμενη "σύγκρουση" με το υπουργείο για την ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων. Ηδη, έχει ενημερωθεί το προεδρείο της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών Συνδικάτων, ενώ δεν αποκλείεται το θέμα των διώξεων να φτάσει και στην Ευρωβουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ