Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Η κρίση στο Αιγαίο

Ανακοίνωση του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ

Οι πρόσφατες προκλητικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου που έγιναν από τα τουρκικά αεροπλάνα, μέσα στα πλαίσια των ασκήσεων, των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Τουρκίας και του Ισραήλ αποδεικνύουν ότι πίσω από τη νέα κρίση στο Αιγαίο και την επικίνδυνη όξυνση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκεται ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ευρώπης στην προσπάθειά τους να επεκτείνουν και να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να καταγγείλει αυτούς που καθοδηγούνε τις προκλήσεις των Τούρκων στρατοκρατών, τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά, αλλά δε θέλει να τους κατονομάσει. Από την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ και στους άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, κανένα καλό δεν πρόκειται να προκύψει για τον τόπο μας.

Καταγγέλλουμε όλους και κυρίως την κυβέρνηση των ΗΠΑ που ενθαρρύνουνε την Τουρκία να αμφισβητεί τα σύνορα της πατρίδας μας και να διεκδικεί ελληνικά εδάφη.

Καταγγέλλουμε τη γενοκτονία των Κούρδων που γίνεται από τον τουρκικό στρατό με σύγχρονα όπλα τα οποία εν αφθονία προσφέρονται στην Τουρκία από τις ΗΠΑ και από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και κυρίως από τη Γερμανία, την ώρα που όλοι αυτοί με απύθμενη υποκρισία εμφανίζονται σαν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Δημοκρατικών Ελευθεριών.

Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που αδιαφορούνε τελείως μπροστά στο απαίσιο έγκλημα που συντελείται εναντίον 24 εκατομμυρίων Κούρδων, οι οποίοι υποχρεώνονται σε ομαδική μετανάστευση, αλλά ενοχλούνται και δυσανασχετούν γιατί αυτοί οι μετανάστες θα προστεθούνε στα 23 εκατομμύρια ανέργων της Ευρώπης. Ξέρουν όμως πολύ καλά ότι αυτή η μετανάστευση είναι το αποτέλεσμα ενός εγκλήματος που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές έχουν διαπράξει.

Καταγγέλλουμε το ΝΑΤΟ και τις δυνάμεις που το καθοδηγούνε, ότι ετοιμάζουν την ολοκλήρωση του εγκλήματος εναντίον της μαρτυρικής Κύπρου με την πλήρη ΝΑΤΟποίηση του νησιού και τη μετατροπή του σε βάση του ΝΑΤΟ και ότι για την πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων δημιουργούν συνεχώς κρίσεις στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

Καλούμε τα μέλη της ΠΕΑΕΑ και όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης να αντισταθούνε με κάθε τρόπο στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, που για την πραγματοποίησή τους δε διστάζουνε να προκαλούνε ακόμα και πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ λαών που δεν έχουνε τίποτα να τους χωρίζει.

Καλούμε τα Παραρτήματά μας σε όλη την Ελλάδα να οργανώσουν εκδηλώσεις ενημέρωσης του ελληνικού λαού και συμπαράστασης σ' αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια τα οποία απειλούνε με καταστροφή την πατρίδα και το λαό μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ