Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Αποσυντονίζει" ο τραυματισμός Νικολα'ϊδη

Μείζον θέμα έχει προκύψει στην "κιτρινόμαυρη" επίθεση μετά και τον τραυματισμό Νικολαϊδη (οσφυοϊσχυαλγία), που υπολογίζεται να μείνει εκτός δράσης 2 - 3 βδομάδες. Δηλαδή δύσκολα θα προλάβει τον Ολυμπιακό... Υπάρχει η απουσία Κωστή και άλλες παράμετροι (τιμωρίες, κακή απόδοση αντικαταστατών) που δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

Ολοι εκτιμούν ότι "οι επόμενες 7 - 8 αγωνιστικές θα βαρύνουν αποφασιστικά στην υπόθεση τίτλος". Ετσι, όπως παραδέχτηκαν χτες προπονητής και διοίκηση, μια μετεγγραφή "μας απασχολεί, γιατί πρέπει να 'μαστε ετοιμοπόλεμοι". Πάντως, χρήματα δεν υπάρχουν και σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", η ιδιοκτήτρια εταιρία δεν προτίθεται να δώσει επιπλέον. Γι' αυτό ο "Ντου Ντου" έστειλε ένα μήνυμα: "Στις οικογένειες προκύπτουν έξοδα που δεν έχουν προβλεφτεί, αλλά είναι αναγκαία"...

Αναφορικά με τους Δώνη, Σέμπουε, παρά την προσπάθεια του Ντουμιτρίου να "χρυσώσει το χάπι", λέγοντας πως "είναι νωρίς ακόμα να κριθούν, μόλις προσαρμοστούν θα βοηθήσουν", ουσιαστικά διοίκηση και προπονητής παραδέχτηκαν πως ήταν λύσεις ανάγκης. Ο Ρουμάνος αποκάλυψε πως "υπήρχαν τρεις Ελληνες που οι πρόεδροι των ομάδων τους δεν τους έδιναν". Οσο για τον Παντούρου, όπως είπε ο Λ. Νικολάου, "παρά την προσφορά μας (500 χιλ. δολάρια), η Μπενφίκα μας κορόιδευε αφού ούτε καν απάντησε", προσθέτοντας πως "κάναμε το καλύτερο δυνατό". Η ΑΕΚ είναι έμπρακτα επικεφαλής στην προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της φιλοσοφίας που διέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά ταυτόχρονα θα προστατέψει τα συμφέροντά της. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση ο πρόεδρος της ΠΑΕ: "Οσο πιο βαθιά μπαίνω σ' αυτό που λένε παραγοντισμό, τόσο περισσότερο τρομάζω. Δημιουργούνται συμμαχίες, "φιλίες", ομάδες με κοινά συμφέροντα ελέγχου σε ΕΠΟ, ΕΠΑΕ. Η παρωδία στις εκλογές της Αλεξανδρούπολης σίγουρα κάπου αποσκοπούσε.

Καλώ και τους άλλους προέδρους να δημιουργήσουμε έναν κώδικα δεοντολογίας. Ετσι θα βοηθήσουμε το βασικό ασθενή που είναι το άθλημα. Εμάς δε μας ενδιαφέρουν οι παρασκηνιακές κινήσεις. Προσπαθούμε να 'χουμε αρμονικές σχέσεις με όλους. Να μην αδικήσουμε και να μη μας αδικήσουν. Ομως, το χαμηλό προφίλ δεν είναι ένδειξη αδυναμίας. Εχουμε τη δύναμη να προστατέψουμε την ομάδα".

Ο Ντουμιτρίου επισήμανε: "Ισως εμείς να μην έχουμε τα όπλα άλλων. Τα δικά μας να είναι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους". Ενώ ο εκ των αρχηγών Ν. Κωστένογλου πρόσθεσε: "Κάποιοι πολεμούν μ' αθέμιτα μέσα όσα έχει καταφέρει η ΑΕΚ ως τώρα. Είτε το θέλουν μερικοί, είτε όχι, στις 17 Μάη εμείς θα κόψουμε πρώτοι το νήμα".

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ