Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ18

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγαν από κοντά μας ο αταλάντευτος κομμουνιστής ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΟΛΗΣ και ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΡΙΓΑΝΑΣ.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών - μελών του ΚΚΕ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ,ΒΑΣΙΛΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ,ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΤΟΥ,ΝΙΚΟΥ ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗ,ΛΑΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑΔΗ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΒΟΛΑ,ΔΙΟΝΥΣΗ ΒΙΤΣΙΟΥ,ΣΤΑΘΗ ΠΟΥΛΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, η ΚΟΒ Ζαρουχλέικων Πάτρας προσφέρουν 44.500 δρχ., ποσό που συγκεντρώθηκε στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν τους.

* * *

λ9

Ενα χρόνο μετά το θάνατο της συζύγου μου ΕΛΕΝΗΣ Π. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, στη μνήμη της προσφέρω 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" για να προβάλει περισσότερο την ιστορία των 80 χρόνων του ΚΚΕ, την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και τους αγώνες των εργαζομένων για τα προβλήματά τους.

Παν. Θεοδωρόπουλος

* * *

λ9

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΣΟΥΛΟΥ,του αξέχαστου ανθρώπου, προσφέρω για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Δήμητρα Τσούλου

* * *

λ9

Αύριο, 18 Γενάρη στις 11 π.μ. στο Β Νεκροταφείο Αθήνας θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του άξιου τέκνου της Μεσσηνίας, του αταλάντευτου αγωνιστή του λαϊκού κινήματος και εκλεκτού οικογενειάρχη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΔΙΑΚΟΥΜΗ, δασκάλου.

Στη μνήμη του προσφέρω στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 5.000 δρχ.

Βασίλης Γ. Καραμπάτσος

* * *

λ18

Το 1977 ήταν χρονιά πένθους. Εχασα δύο αδελφές μου. Τη ΜΑΡΙΑ Καντζή - ΚΟΜΝΗΝΟΥ της οποίας το 40ήμερο μνημόσυνο γίνεται αύριο, Κυριακή 18 Γενάρη. Και την ΤΟΥΛΑ Καντζή - ΠΟΛΙΤΟΥ.

Στη μνήμη τους και αντί για λουλούδια στον τάφο τους, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης.

Νίκος Καντζής

** *

λ9

Στις 19 Γενάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Σπυρίδωνος ΤΣΕΛΙΟΥ.Εζησε όλη του τη ζωή με τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Για τις προοδευτικές ιδέες του και την πατριωτική δράση του, πιάστηκε τον Αύγουστο του 1946 και καταδικάστηκε από Εκτακτο Στρατοδικείο σε ισόβια.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Κωνσταντούλα Δαβλάκου προσφέρει 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλλήνης, 20.000 δρχ. στο Παράρτημα Παλλήνης της ΠΕΑΕΑ, 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στον "902".

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου ΓΙΩΡΓΟΥ και ΚΩΣΤΑ, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω Προσφυγικών Καλλιθέας.

Νίκος Παπανικολάου

* * *

λ9

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΠΕΡΝΕΚΑ και του αδελφού μου ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ, αγωνιστών του ΚΚΕ, και για την ονομαστική τους γιορτή, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Μπουρναζίου, 50.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Βασιλική Καπερνέκα

* * *

Στη θύμηση όλων μας θα είναι πάντα η αξιοσέβαστη οικογένεια του διακεκριμένου ποινικολόγου ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΤΕΣΙΔΗ, δικηγόρου Δράμας, της γυναίκας του ΛΟΥΚΙΑΣ,του γιου τους ΓΙΑΝΝΗ,ο οποίος, φοιτητής Νομικής, χάθηκε το 1947 και της κορούλας τους ΜΑΡΙΑΣ.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 20.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Νευροκοπίου για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Ευθυμία Πατσακίδου - Παπαδοπούλου

* * *

λ9

Ο ΤΑΚΗΣ ΝΑΤΣΟΣ (φωτογραφία) σκοτώθηκε πριν από 6 μήνες σε ηλικία 38 χρόνων, σε τροχαίο δυστύχημα. Ηταν μέλος της ΚΝΕ από το 1974 και μέλος της ΚΟΒ Μύτικατου ΚΚΕ.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΟΒΑΣ πέθανε και αυτός πριν από 6 μήνες. Μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, κυνηγήθηκε για τη δράση του.

Είχε εκλεγεί πρόεδρος της Κοινότητας Μύτικα.

Στη μνήμη των δύο αγωνιστών, μέλη του ΚΚΕ από το χωριό Μύτικας πρόσφεραν στη ΝΕ Πρέβεζας 60.000 δρχ.

* * *

λ9

Εκλεισε κιόλας ένας χρόνος στις 13 Γενάρη, από τότε που μας άφησε ο αγαπημένος μου σύντροφος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΝΤΗΡΑΣ,μέλος της ΚΟΒ Ριζούπολης - Λαμπρινής ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρω, μαζί με τα παιδιά μας Γιάννη και Γεωργία, 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

Ματίνα Τσαντήρα

* * *

λ18

Στη μνήμη των γονιών μου παπα - ΓΙΩΡΓΗ και ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ και της αδελφής μου ΣΟΦΙΑΣ Κουτροκόη - ΣΤΑΘΗ,προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, για τα 80 χρόνια αγώνων.

Στυλιανή

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, ο Παναγιώτης Πούλης πρόσφερε 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης.

* * *

Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

* * *

λ36

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή και φίλου ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ,του πατέρα μου ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ,που πέθανε το 1971 στα 85 χρόνια του. Της μάνας μου ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ,που πέθανε το 1994, της αδελφής μου ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ,που πέθανε το 1964 και του αδελφού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ (Δαναού) ΕΛΑΣίτη, που πέθανε το 1997, προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Ουρανία Καφαντάρη - Κωτσέρη

Η Ουρανία και ο Γιώργος Κωτσέρης πρόσφεραν στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

***

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού ΓΙΑΝΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ,Ακροναυπλιώτη, που εκτελέστηκε από τους Ιταλούς τον Ιούνη του 1943 στο Κούρνοβο, μαζί με άλλους 105 πατριώτες για αντίποινα στο σαμποτάζ της γαλαρίας, και για τη γιορτή του, προσφέρω κι εγώ στους δύσκολους σήμερα καιρούς το μικρό ποσό των 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για ενίσχυσή του.

Η αδελφή του

ΑνναΓαβριηλίδου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ