Κυριακή 18 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΤΕΣ
Ποιες, πώς και ποιοι

Σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα 357 και 358,τα οποία καθορίζουν τις προϋποθέσεις παραμονής και εργασίας των αλλοδαπών στη χώρα μας:

Οι αλλοδαποί καταγράφονται και τους χορηγείται μετά από αίτησή τους η "κάρτα προσωρινής άδειας παραμονής" ή "λευκή κάρτα" που λήγει στις 31.12.98.Η προθεσμία που έχουν για να καταγραφούν είναι πέντε μήνες. Ο αλλοδαπός που δε θα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσα στο πεντάμηνο, δε θα πάρει την επόμενη πράσινη κάρτα και θα απελαύνεται. Τα μέλη της οικογένειας του αλλοδαπού που έχει την πρώτη κάρτα δεν κινδυνεύουν με απέλαση.

Μετά την απόκτηση της "λευκής κάρτας", μπορεί να κάνει αίτηση για την "κάρτα παραμονής περιορισμένης χρονικής διάρκειας" ή "πράσινη κάρτα",μέχρι και τις 31.7.98. Βασική προϋπόθεση για να πάρει αυτή την κάρτα, που ισχύει για 1-3 χρόνια είναι η κατοχή της "λευκής κάρτας" και η πραγματοποίηση μέχρι την υποβολή της αίτησης 40 μεροκάματων, τα οποία θα πρέπει να αποδειχτούν με τα απαραίτητα έγγραφα, βιβλιάριο ενσήμων ή δελτίο παροχής υπηρεσιών κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ