Κυριακή 18 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπερδεμένοι, εκνευρισμένοι, φοβισμένοι

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παναφρικανικού Συνδέσμου ΕλλάδαςΓκόντουιν Νσοφόρ, είναι κατηγορηματικός όταν μας λέει ότι η διαδικασία αυτή απέχει πολύ από τα αιτήματα των αλλοδαπών και ότι το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι τώρα είναι να τους μπερδέψει, να τους φοβίσει και να τους εκνευρίσει. Διευκρινίζει ότι αν το δει κανείς σαν ένα πρώτο βήμα, είναι κάτι θετικό, σημειώνει όμως ότι χρειάζεται περισσότερη πίεση από όλους τους φορείς για να έρθει η στιγμή που θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για πραγματική νομιμοποίηση των μεταναστών.

Μπαίνουμε κατ' ευθείαν στο θέμα της νομιμοποίησης και ο Γκόντουιν Νσοφόρ τονίζει ότι: "Θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία και ενημέρωση. Θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό το χάος. Τώρα χάνουμε χρόνο και το σπουδαιότερο χάνουμε τις δουλιές μας. Οι προϋποθέσεις που τίθενται από τα Προεδρικά Διατάγματα είναι πολλές, υπάρχουν εργοδότες που είπαν ότι προτιμούν να φέρουν τη γιαγιά να κρατάει τα μωρά αν είναι να πληρώσουν την ασφάλισή μας. Στο τέλος θα το δείτε θα πληρώνουμε από την τσέπη μας τα ένσημα, ελάχιστοι εργοδότες θα δεχτούν να μας ασφαλίσουν".

Ο φόβος επικρατεί και στην αφρικανική κοινότητα. Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου: "Φοβούνται μήπως το μόνο που θέλει η κυβέρνηση είναι να μας καταγράψει και να μας απελάσει στη συνέχεια. Ο φόβος δε φεύγει εύκολα όταν μια ζωή ζεις μ' αυτόν. Εμείς καλέσαμε τους Αφρικανούς να πάνε να καταγραφούν και στη συνέχεια μαζί θα αντιμετωπίσουμε το όποιο πρόβλημα υπάρξει. Επειτα δεν είναι φυσικό να είμαστε φοβισμένοι, όταν ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δε θα μείνουν όλοι στην Ελλάδα; Μπορεί να μην μας διώξουν το '98, αλλά τον επόμενο χρόνο. Και τι θα κάνουμε μετά; Θα επιστρέψουμε στην Αφρική; Στη Νιγηρία, με την πολιτική αστάθεια; Εκεί που λίγοι ιδιοποιούνται ένα τεράστιο πλούτο και πολλοί πεθαίνουν από πείνα, εκεί που δεν μπορείς να μιλήσεις;".

Τα αιτήματά τους παραμένουν ανικανοποίητα, όπως ο ίδιος επισημαίνει: "Εμείς ζητούσαμε νομιμοποίηση με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Ελληνες. Δεν ξέρω, έχω την εντύπωση ότι αυτή δεν είναι ακριβώς νομιμοποίηση και ότι θα ενισχυθεί η "μαύρη" εργασία. Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους φορείς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης - το ΚΚΕ που ήδη έχει κάνει πολλά - να βοηθήσουν, να πιέσουμε ώστε η κυβέρνηση να μην πάρει μέτρα εναντίον των μεταναστών. Ολοι μαζί και με τους Ελληνες συναδέλφους μας, να βρούμε τρόπο να λύσουμε τα προβλήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ