Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ακαρπες οι έρευνες για τη σύλληψη των ρατσιστών

ΜΠΑΤΟΝ ΡΟΥΖ (ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ) ΗΠΑ.-

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες των αμερικανικών αρχών σχετικά με την ταυτότητα των δραστών που έριξαν προχτές βράδυ πυρ εν ψυχρώ, στη διάρκεια πορείας που πραγματοποιούσε πλήθος Αμερικανών στη Λουιζιάνα στη μνήμη του μαύρου αγωνιστή Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που δολοφονήθηκε το 1968. Η ενέργεια των δραστών, πιθανότατα μέλη της ρατσιστικής Κου Κλουξ Κλαν, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός αθώου 25χρονου διαδηλωτή και το σοβαρό τραυματισμό τριών παιδιών!

"Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ένας από τους δράστες φορούσε πορτοκαλί πουκάμισο, εμφανίστηκε ξαφνικά μέσα στο πλήθος και άρχισε να πυροβολεί" δήλωσε χτες ο υπαρχηγός της αστυνομίας Τσαρλς Αρμοστρονγκ, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει κάποια άλλη ουσιαστική πληροφορία εκτός από ένα χαρακτηρισμό τού τι δημιουργήθηκε μετά το συμβάν: "μαζικό πανδαιμόνιο"...

Το προχτεσινό συμβάν δεν είναι το μόνο που εκδηλώνεται τον τελευταίο καιρό, καθώς δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τις ταραχές του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Μέμφις. Και εκεί, στη διάρκεια αντισυγκέντρωσης υπέρ της μνήμης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και κατά της ρατσιστικής Κου Κλουξ Κλαν, μαύροι διαδηλωτές δάρθηκαν ή και τραυματίστηκαν όχι από τους "επίσημους" ρατσιστές, αλλά από τους ανεπίσημους, τους αστυνομικούς της περιοχής, που έσπευσαν να καταστείλουν την ειρηνική αντιδιαδήλωση δεκάδων μαύρων Αμερικανών, που διαμαρτύρονταν για το αίτημα της Κου Κλουξ Κλαν να μην είναι εθνική αργία η επέτειος από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ