Πέμπτη 22 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορός υπέρ βιβλιοθηκών

"Το βιβλίο χορεύει! Το βιβλίο ταξιδεύει... και πάει παντού. Σε πόλεις και χωριά. Σε παιδιά και μεγάλους, που διψούν για μάθηση και δημιουργία. Και που δεν την έχουν. Αλλά τη θέλουν και τη χρειάζονται. Ελάτε να φτιάξουμε βιβλιοθήκες γι' αυτούς τους ανθρώπους". Αυτό είναι το σύνθημα της "Ελληνικής Λέσχης του Βιβλίου" για τον φετινό ετήσιο χορό και την κοπή της πίτας που οργανώνει στις 30/1 (9μμ), στο "Αρχοντικό του Σαράντη" (Φυλής 234, πλ. Αμερικής). Οι μετέχοντες στο χορό (με 6.000 δρχ.) θα διασκεδάσουν με χορούς και τραγούδια, ενώ με τη λοταρία (500 δρχ. ο λαχνός) θα κερδίσουν δώρα. Ο χορός, όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένος στο βιβλίο του χωριού.Με τα έσοδα της λοταρίας 10 τέτοιων χορών απέκτησαν δανειστικές βιβλιοθήκες 65 εστίες πολιτισμού στην ακριτική και απομονωμένη Ελλάδα.

Ο φετινός χορός αφιερώνεται στα δημοτικά σχολεία των χωριών Εμπεσός, Θύαμος, Ποταμιά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Κουμάνι του Νομού Ηλείας, Γρίβα του Νομού Κιλκίς, στο γυμνάσιο του χωριού Λέχοβο του Νομού Φλώρινας και στο Πνευματικό Κέντρο του του Αγ. Νικολάου Πλατάνου Κλειστού του Νομού Ευρυτανίας. Πληροφορίες και κρατήσεις: Α. Τσόχα 3, Αμπελόκηποι, 11521, τηλ. 6463.888, 6463.263.

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι στα εντευκτήρια της Λέσχης λειτουργούν μόνιμα δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά, εκθέσεις βιβλίου και βιβλιοπωλείο, ενώ οργανώνει και σχετικές με το βιβλίο εκδηλώσεις, στο χώρο της και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ