Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ "Ρ"
Στο πλευρό του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ οι αντιστασιακοί

Μαζικά οι αντιστασιακές οργανώσεις και κινήσεις καταγγέλλουν τη δίωξη του "Ρ" και καταδικάζουν την κυβερνητική επιχείρηση φίμωσης του Τύπου και της αντίθετης άποψης και της πολιτικής κριτικής.

  • Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, τονίζει με ανακοίνωσή του το Παράρτημα Πετραλώνων - Θησείου - Πάνω Σφαγείων,ανησυχούμε περισσότερο γιατί η αγωγή κατά του "Ρ" έρχεται να προστεθεί σε εκείνες κατά των συνδικαλιστών ναυτεργατών, αγροτών, που συνεχίζονται και γενικεύονται με νέες διώξεις.

Ολοι εμείς καταδικάζουμε όλες αυτές τις διώξεις που μας θυμίζουν τις πιο μαύρες μέρες που περάσαμε. Οι αγωνιστικές φωνές αντίστασης δεν ποινικοποιούνται σε μια χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατία.

Για να δικαιολογήσετε τον οδυνηρό σας κατήφορο προβαίνετε σε μηνύσεις, ξεθάβετε καταδικασμένους αντιλαϊκούς χουντικούς νόμους και γίνεστε αποτιμητές σε χρηματικά ποσά της θιγείσας - όπως διατείνεστε - τιμής και αξιοπρέπειάς σας, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Παράρτημα της Ελευσίνας της ΠΕΑΕΑ,όπου εκφράζεται η ανησυχία για το πού το πάει η κυβέρνηση, καθώς επιτίθεται στο "Ρ" ενώ υποτάσσεται στις επιλογές των Αμερικανών, των βιομηχάνων, της ΕΕ και εφαρμόζει τις απαράδεκτες αποφάσεις της Μαδρίτης κλπ.

  • Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων Βέροιας καταγγέλλουν την άσκηση τρομοκρατίας από κυβερνητικά στελέχη και θεωρούν απαράδεκτη την αγωγή ενάντια στο "Ριζοσπάστη". Καταδικάζουν την ενέργεια αυτή του κ. Παγκάλου και τον καλούν να αποσύρει την αγωγή. Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα η αλήθεια δε φιμώνεται.

Ο "Ριζοσπάστης" τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, που εκφράζει τα συμφέροντα και τις ελπίδες του ελληνικού λαού με τη μεγαλύτερη ιστορία, πέρασε πολλές μπόρες, παρανομίες, εμφύλιο σπαραγμό και δεν έπαψε ποτέ να είναι κοντά στους εργάτες, στους αγρότες, τους μικρομεσαίους και γενικά δίπλα σ' όλο τον εργαζόμενο λαό της χώρας μας, πολεμώντας την αδικία και την εκμετάλλευση. Γι' αυτό ο ίδιος ο λαός δε θα επιστρέψει να περάσουν τα σχέδιά τους.

  • Η ΝΕ Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ επίσης καταδικάζει τη δίωξη του "Ρ" από την κυβέρνηση, γεγονός που θυμίζει - όπως αναφέρει - περασμένες σκοτεινές εποχές, καταδικασμένες από το λαό μας, όπως αναφέρεται.
  • Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών με ανακοίνωση του ΔΣ της "διαμαρτύρεται έντονα για την άδικη επίθεση κατά του "Ριζοσπάστη" του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου, που μοναδικό σκοπό έχει τη φίμωση του Τύπου".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ