Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Αισιοδοξία" και συνεργασία "πακέτο"

Συνάντηση Σκανδαλίδη - Δαμανάκη

Με δηλώσεις αισιοδοξίας - περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση... - ο Γγαμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης και η υποψήφια της "κεντροαριστερής" συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για το Δήμο της Αθήνας, Μ. Δαμανάκη, μετά από συνάντηση που είχαν στα γραφεία του πρώτου, προσπάθησαν, χτες, να δώσουν την εντύπωση πως, πλέον, οι ενδοκομματικές αντιδράσεις ξεπερνιούνται και η συνεργασία προχωρά. Ομως, την ίδια ώρα που ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωνε πως το ΠΑΣΟΚ ενωμένο θα ενταχθεί στην αναμέτρηση με τη Μ. Δαμανάκη, ο Δ. Μπέης έσπευδε να δηλώσει πως και αν ακόμα ήθελε να μην είναι υποψήφιος, δεν μπορεί να αγνοήσει την απαίτηση χιλιάδων οπαδών του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητά του!

Παρ' όλα αυτά και η Μ. Δαμανάκη προσπάθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα, κάνοντας λόγο για "μια άλλη φάση, όπου η συζήτηση στο εσωτερικό των κομμάτων έχει τερματιστεί". Την ίδια ώρα, έκανε έκκληση για συστράτευση τόσο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ όσο και στο χώρο του ΣΥΝ, όπου επίσης, προχτές, στη συνεδρίαση της ΚΠΕ εκδηλώθηκαν έντονες αντιδράσεις και η "κεντροαριστερή" συνεργασία.

Κατά τα άλλα, χτες, οι του Συνασπισμού ανακοίνωσαν πως δε θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Φωτίου στον Πειραιά, χολωμένοι που το ΠΑΣΟΚ τους αγνόησε παντελώς στην ανακήρυξη της υποψηφιότητας Φωτίου. Την ίδια ώρα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, από το χώρο του και με κεντρική καθοδήγηση της εκλογικής επιτροπής του κόμματος, οι νομαρχιακές Β' Αθήνας και Πειραιά του ΣΥΝ συζητούν με τις αντίστοιχες του ΠΑΣΟΚ για συμφωνία "πακέτο" για κεντροαριστερή συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στους πλέον των 40 περιφερειακούς δήμους. Κι αυτό, παρά "τις προς τα έξω" διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του ΣΥΝ πως, τάχα, δεν κάνει κεντρικές συζητήσεις για συνεργασία "πακέτο" - προκειμένου, βεβαίως, να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να αποφύγει τις εσωκομματικές αντιδράσεις κατά της "κεντροαριστερής" συνεργασίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ