Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις κομμάτων

Δρόμο επικίνδυνο και ολισθηρό, ακόμη και για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, χαρακτηρίζει η ηγεσία της ΝΔ τις θέσεις που εξέφρασε ο Θ. Πάγκαλος και καλεί τον πρωθυπουργό... να πάρει θέση! Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, οι θέσεις αυτές συνιστούν αλλαγή του δόγματος της εξωτερικής πολιτικής και από την τακτική "βήμα προς βήμα", για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, περνάμε τώρα στη "λύση - πακέτο" όλων των προβλημάτων "που η Αγκυρα δημιουργεί σ' εμάς". Με αποτέλεσμα, συμπλήρωσε, μείζονα θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας, όπως η θωράκιση των νησιών του Αιγαίου ή η διεκδίκηση από την Τουρκία εκατοντάδων βραχονησίδων στο Αιγαίο, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κρίσης διεθνούς διαιτητικού οργάνου. Η ΝΔ θεωρεί ότι είναι "αδιανόητο" να αποτελούν αντικείμενο κρίσης του διεθνούς διαιτητικού ή δικαστικού οργάνου, θέματα που αναφέρονται στην εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Σήμερα ο Κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σκοπό να τον ενημερώσει για τις θέσεις του κόμματός του για τα εθνικά θέματα.

Ο Μ. Εβερτ, με επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή και να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο Θ. Πάγκαλος, ενώ, όπως προσθέτει, "σκόπιμο θα ήταν να είναι παρών και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας".

  • Σε σχόλιο του ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, σχετικά με τις δηλώσεις Πάγκαλου στην τουρκική εφημερίδα, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: "Εάν δεν πρόκειται για εγκληματική αφέλεια, πρόκειται για καταφανή δολιότητα της κυβέρνησης, να κρύψει από το ελληνικό Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό, το συμβιβασμό και την ενδοτικότητα, πίσω από νομικές διαδικασίες, που θα οδηγήσουν σε τετελεσμένα μη ανακλητά, σε βάρος της χώρας μας".
  • Ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ, Αντ. Σαμαράς, ζήτησε από τον Κ. Σημίτη να αποπέμψει αμέσως τον Θ. Πάγκαλο και από την ηγεσία της ΝΔ να ζητήσει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ