Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΡΝΣ
Οι μαζικοί φορείς καταδικάζουν

Εξακολουθούν να φτάνουν στην εφημερίδα μας ψηφίσματα και ανακοινώσεις μαζικών φορέων, που καταδικάζουν τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη Ν. Μπερνς και την κυνική αμφισβήτηση του εύρους του εθνικού εναέριου χώρου, καθώς και για τα μαθήματα "ιστορίας" σχετικά με τη στάση των Αμερικανών την περίοδο του Εμφυλίου.

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου εκφράζει την αγανάκτησή της τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Η αμφισβήτηση των ορίων του εθνικού εναέριου χώρου και το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας για επέκταση των χωρικών υδάτων σύμφωνα με το Δίκαιο της Θαλάσσης, μας φέρνει πίσω σε εποχές της απόλυτης αμερικανοκρατίας στη χώρα μας, των κυβερνήσεων των Yes Sir. Η τακτική του κ. Μπερνς πυροδοτεί και υποδαυλίζει την προκλητικότητα των Τούρκων στρατοκρατών".
  • Το ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει επίσης τις δηλώσεις αυτές, υπογραμμίζοντας ότι "αποτελούν προειδοποίηση πώς σκοπεύουν να λύσουν τα προβλήματα της περιοχής οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Μπροστά σε αυτή την πρόκληση και προσβολή πρέπει να δώσουμε απάντηση. Δεν έχουμε ανάγκη από προστάτες".
  • Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς με ανακοίνωση του καταγγέλει τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του αμερικάνου πρεσβευτή στη χώρα μας Ν.Μπερνς, σημειώνοντας ότι "εμφανίζεται ως γνήσιος απόγονος του Πιουριφόι-Τρούμαν-Μάρσαλ".

"Το 1998, συνεχίζει, δεν είναι 1948 που αιματοκύλησαν οι Αμερικάνοι τη χώρα μας και οι δηλώσεις αυτές θυμίζουν εκείνες τις εποχές, τις μαύρες μέρες με τις φυλακίσεις, εξορίες και εκτελέσεις.

Εμείς οι βετεράνοι των Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε την πολιτική της υποτέλειας και της υποταγής και θα αγωνιστούμε για να μην πραγματοποιηθούν τα σχέδια της Νέας Ταξης Πραγμάτων. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά σε αυτή την κυνική πρόκληση".

  • Το Παράρτημα Γλυφάδας της ΠΕΑΕΑ,σε ψήφισμά του, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις "ωμή επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και χυδαίο αντικομμουνισμό, ενώ φανερώνουν πνεύμα και συμπεριφορά "προστάτη"". Ενώ συνεχίζει: "Πρέπει να ξέρει ο κ. Μπερνς και τ' αφεντικά του ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τους αγώνες που έδωσε και το αίμα που έχυσε για την ανεξαρτησία του και την αξιοπρέπειά του. Θα σταθεί και σήμερα με τους αγώνες του εμπόδιο στην πραγματοποίηση των σχεδίων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ για την υποδούλωση των λαών της περιοχής στη "νέα τάξη πραγμάτων"".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Πλάκας σε ψήφισμά της υπογραμμίζει ανάμεσα στα άλλα: "Θεωρούμε απαράδεκτη την παθητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που είναι η κυβέρνηση των ευχαριστιών προς τις ΗΠΑ, εξαρτημένη και υποταγμένη στα ξένα συμφέροντα".
  • Την έντονη διαμαρτυρία τους για τις προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του κινήματος ειρήνης της Καλαμαριάς.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα δολάρια του αίματος (1999-01-21 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο Ν. Μπερνς στο νησί (1998-09-09 00:00:00.0)
Επιμένει στις προκλητικές δραστηριότητες (1998-03-12 00:00:00.0)
"Τις βάσεις σας και μπρος" (1998-01-30 00:00:00.0)
Το 1998 δεν είναι 1948 (1998-01-21 00:00:00.0)
Προσβολή στους εργαζόμενους οι δηλώσεις Μπερνς (1998-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ