Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αντικομμουνισμός αλά... ΠΑΣΟΚ
  • Εστειλαν το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε συνεστίαση του ΚΚΕ!
  • Καταγγέλλει η ΝΕ Κέρκυρας του Κόμματος την πρόκληση

Στη συνεστίαση του ΚΚΕ στην Κέρκυρα έστειλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ο Κερκυραίος - προϊστάμενος - υφυπουργός Γ. Δρυς για να πιάσει τους... φοροκλέφτες, που δεν τολμά να αγγίξει στην πλουτοκρατία που υπηρετεί η κυβέρνηση Σημίτη...

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συνεστίαση που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή πόλης της Κέρκυρας του ΚΚΕ προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Οικονομικής Εξόρμησης, που είχε μεγάλη επιτυχία πανελλαδικά, αλλά και στο νησί.

Ομως, απέναντι στην αυξανόμενη πολιτική επιρροή του ΚΚΕ, που εκφράστηκε και με την υπερκάλυψη του μεγάλου πλάνου της Εξόρμησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, η κυβέρνηση πανικόβλητη καταφεύγει στον ωμό αντικομμουνισμό: Ετσι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έστειλε συνεργείο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), με πρόσχημα τον έλεγχο του καταστήματος. Αμεσος στόχος, των "εκσυγχρονιστών" του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται, είναι με τέτοιες αντικομμουνιστικές προκλήσεις να περιορίσουν την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ από τους εργαζόμενους. Γενικότερα, όμως, ο πολιτικός τους στόχος είναι να υποδηλώσουν ότι το κράτος τους είναι "πανταχού παρόν" και προπάντων μέσα στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ.

Οι ανοιχτές αντικομμουνιστικές προκλήσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί όμως να κρύψουν το γεγονός ότι η ίδια η κυβέρνηση, με την αντιλαϊκή πολιτική της, έχει μετατραπεί σε υπηρέτη της οικονομικής ολιγαρχίας, στην οποία χαρίζει δισεκατομμύρια, παρμένα από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Ούτε, βέβαια, μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των κομμουνιστών, που, αντίθετα, με τέτοιες ενέργειες δυναμώνει.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας, αντί να στρέφεται ενάντια στους μικρομεσαίους επαγγελματίες και να προχωράει σε αντικομμουνιστικές προκλήσεις, καλύτερα θα ήταν να στραφεί στο μεγάλο φαγοπότι της οικονομικής ολιγαρχίας. Αυτό όμως αδυνατεί να το κάνει, γιατί έχει επιλέξει το ρόλο του υπηρέτη της πλουτοκρατίας.

Το ΚΚΕ καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν τον αντικομμουνισμό του ΠΑΣΟΚ, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ