Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΕΣΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΚΠ
Ολοφάνερη αναντιστοιχία

Η παράταξη στιγματίζει τα φαινόμενα νοθείας στο συνέδριο του ΕΚΠ και υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά την ανάγκη για αλλαγή των συσχετισμών

"Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε η ΕΣΑΚ στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, παρά την κινητοποίηση του μηχανισμού χειραγώγησης και το όργιο παραπληροφόρησης, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ισχυρό πόλο συσπείρωσης των εργαζομένων και εγγύησης για την υπεράσπιση του ταξικού - αγωνιστικού προσανατολισμού του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος". Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Πειραιά της ΕΣΑΚ,αναφερόμενη στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που ολοκληρώθηκαν προχθές το βράδυ για την ανάδειξη νέων οργάνων στο ΕΚΠ.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα αποτελέσματα των εκλογικών διαδικασιών στο συνέδριο του ΕΚΠ δεν αντανακλούν την πραγματική θέληση των εργαζομένων και τους πραγματικούς συσχετισμούς δύναμης. Η πραξικοπηματική νομιμοποίηση - από τις ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση" - των 39 νόθων αντιπροσώπων (στο προηγούμενο συνέδριο είχαν αποκλειστεί) έξι ναυτεργατικών σωματείων που αρνούνται να εκδημοκρατίσουν τα Καταστατικά τους, αποτελεί στοιχείο νόθευσης και αλλοίωσης του εκλογικού σώματος, εκφράζει εμμονή σε εργατοπατερίστικες μεθόδους και πισωγυρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα. "Χωρίς τους νόθους - τονίζεται - μόνο η ΔΕΣΚ θα είχε ενισχυθεί".

"Πριν το συνέδριο - σημειώνεται - προειδοποιήσαμε ότι η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ διεκδικεί να σταθεί δίπλα στους παλιούς εργατοκάπηλους, Μακρή και Καρακίτσο. Σ' αυτό το συνέδριο έκανε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Με τέτοια άθλια γεγονότα έχουν σχέση οι κομπασμοί της κυβερνητικής παράταξης ΠΑΣΚΕ και όχι με την πραγματικότητα. Η εμπειρία από τους τόπους δουλιάς, η όξυνση των προβλημάτων, η αγανάκτηση των εργαζομένων και οι αγώνες που αναπτύσσονται, τονίζουν την ολοφάνερη αναντιστοιχία που καταγράφεται ανάμεσα στις δυνάμεις του συμβιβασμού από τη μια και την αγωνιστική θέληση των εργαζομένων από την άλλη".

"Η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, σημειώνει η ΕΣΑΚ, και η αλλαγή της κατάστασης στο ΕΚΠ και τη ΓΣΕΕ ήταν και παραμένει βασικός στόχος και προϋπόθεση για την ενίσχυση των εργατικών αγώνων. Είναι παράλογος ο ισχυρισμός που επιδιώκει να εμφανίσει τους εργαζόμενους σαν υποστηρικτές των δυνάμεων της απεργοσπασίας, της "ταξικής συναίνεσης" και του κοινωνικού διαλόγου της απάτης".

"Η ΕΣΑΚ Πειραιά, υπογραμμίζεται, εντείνει την πάλη της και καλεί τους εργαζόμενους να αναπτύξουν τους αγώνες τους για την ανατροπή της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, για την υπεράσπιση του δικαιώματος δουλιάς, την καταπολέμηση της ανεργίας, την προστασία και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τη βελτίωση μισθών και συντάξεων, την υπεράσπιση των εργασιακών κατακτήσεων. Μέσα από αυτούς τους αγώνες, μέσα από το συντονισμό και την κοινή δράση, με τη σφυρηλάτηση της ενότητας των εργαζομένων, θα μπουν θεμέλια για την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης και την εφαρμογή αντιιμπεριαλιστικής - αντιμονοπωλιακής πολιτικής, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων στρωμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ